Transiwatt TW 120 - méně výšek jednoho kanálu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vlasyk

Transiwatt TW 120 - méně výšek jednoho kanálu

#1 Příspěvek od vlasyk »

Mám následující problém. Jeden kanál na zesilovači TW120 má jakoby méně "čirý" bas a mírně utlumené vysoké frekvence. Dělá to skutečně obvod zesilovače. Prohodil jsem reproduktory a délá to jakýkoli vstupní signál. Ten lepší kanál má vyměněné koncové tranzistory (odpálené), lec mám pocit ze to tak bylo i drive. Přesně si ale nepamatuji. V čem bych měl hledat problém? Děkuji.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Přeměř kondíky.

Jestli jsou tam měněný koncový tranzistory a jiný, než originál, je to klidně možný, mě se to stalo taky s jednou poničenou Teslou. Místo darlingtonu KD jsem použil BDV a dostal jsem vynadaný, že teď ten kanál hraje líp, než ten druhej "původní". A řekl bych, že ty originál tranzistory byly párovaný, což při výměně nemuselo být dodržený.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Když si dáš TW120 hledat na foru , máš kupu info . Ale toto budeš bez osciloskopu těžko napravovat . Jinak najdeš tam , že nemusí být přesná napěťová symetrie a ani párování .
vlasyk

no mě šlo

#4 Příspěvek od vlasyk »

Mně šlo hlavně o navedení v čem hledat problém. Měnil jsem za originální nepoužité KD. Kondenzátory jsou v pořádku. Ty jsou též již z dřívějších dob nové. Tedy problém mám hledat nejspíš v koncvých tranzistorech a jejich různých hodnotách. Na každý pád děkuji za reakce.
PLV

#5 Příspěvek od PLV »

Já bych spíše řekl, že máš hledat v pasívních součástkách. V korekcích a dalších obvodech v cestě signálu. :D
Netřep se mnou!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“