Tak jsem se díval na televizi..
Moderátor: Moderátoři
Tak jsem se díval na televizi..
Killroy
Jen se na chvíli drželi blízko, aby slyšeli písničky Semaforu na ČRo2, znají je už od nás a některé i umí (aspoň někdo si ty texty pamatuje bez papíru).
A pak je nezajímala ani nedělní pohádka.
Tak snad nám je nikdo předčasně nezblbne.
Ale máš pravdu, ať jsem přepnul v televizi v posledních dnech na jedničku, dvojku, dvacetčtyřku, nebo jsem odpoledne pustil autorádio, všude devětaosmdesátý nebo padesátá léta. Už jsem se bál i přepnout z klopených na dálková světla...
Pro nejbližší generace uzavřený kruh.
Je fakt že tyhle dny je příval těch výblitků od Veškrny, Kecába, Halfbright a dalších dobových ****v enormní.
Špína je, že do toho zas účelově vytahujou K. Kryla. Je to příznačné, ale s tím se nic nenadělá.
rezis píše:Tu jde o to že platit to musíš. Minimálně rádio, protože co kdyby sis to náhodou pustila na mobilu nebo v autě?Andrea píše:A co vás nutí na tu bednu čumět?
Mobil s rádiem nemám a auto taky ne, navíc byla řeč o televizi, když ji nemáš, platit za ni nemusíš. Tak proč na ní čumíš a platíš za ní? A to si taky každý půlrok zlámeš schválně nohu, když už musíš platit zdravotní pojištění?
Ale těžiště tohohle vlákna spočívá myslím v tom, že televize obsahem svého vysílání ovlivňuje úroveň toho, co by se dalo říct obecné mravy a taky schopnost orientovat se v dění. Věci, které by byly pro mediálně politický establishment nepříjemné sdělovat, se odsunou na třetí ráno nebo zkreslí, nebo vůbec vynechají, a primetime v 20:00 se zaplácne nějakou stupiditou, tanečními dostihy nebo seriálem o tom, jak USA vítězily nad Vietnamem. Dětem jak výše uvedeno se vyplachujou mozečky od mala multikulti a jinými pořady. Diskuse a kritika prakticky zrušeny.
Takže i když budu platit za TV 0,- nebo z ní budu mít profit (třeba zaváděním kabelovky), stejně mě poškozuje mediální masírování pomocí TV, protože má dopad na všechny ostatní a já mezi tím musím existovat. Což je škoda řekl bych nepoměrně větší než nějaký poplatek.
Kdybych žil po těch 20 letech v zemi, která má za sebou čtvrtinu toho všeho svinstva, korupce a ekonomiky na huntě, a platil třeba 500,- koncesionářský poplatek, pořád se mi to krásně "vyplatí" za předpokladu, že nemám 100.000 rozpočítaný státní dluh na osobu a průměrnou mzdu na 20% německé. Jinak řečeno, třeba fakt že TV prezentuje vyznamenání věčnýho slavíka spolu s uranovými vězni v jeden moment, zasviní společnost úplně stejně, jestli se já momentálně na to dívám nebo mám hlavu v písku někde u lampáče s jazzem.
Andrea píše:rezis píše:Tu jde o to že platit to musíš. Minimálně rádio, protože co kdyby sis to náhodou pustila na mobilu nebo v autě?Andrea píše:A co vás nutí na tu bednu čumět?
Mobil s rádiem nemám a auto taky ne, navíc byla řeč o televizi, když ji nemáš, platit za ni nemusíš. Tak proč na ní čumíš a platíš za ní? A to si taky každý půlrok zlámeš schválně nohu, když už musíš platit zdravotní pojištění?
Tak přímo takhle to jednoduché není. Platit za TV musí každý, kdo má přihlášku k odběru elektřiny. K neplacení je pak třeba někde učinit čestné prohlášení, že TV nemám.
Ale o to přece nejde. Jednak se občas na nějaký pořad chci podívat, druhak je to veřejná služba a ze zákona má mít nějaké charakteristiky. Aniž bych se teď pouštěl do politických úvah, tak jedna z charakteristik je vyváženost zpravodajství a publicistiky. Není přece řešením strčit hlavu do písku a doporučit to i ostatním. Kdo to dělá, pak opravdu nemá nárok si stěžovat.