Jak sfazovat celou aparaturu?
Moderátor: Moderátoři
- DjCzermino
Jak sfazovat celou aparaturu?
Reproduktory jsou sfázované tak, že na všech kabelech mám dodrzenou polaritu (tj. když na červený vodič dám PLUS a na ČERNY mínus tak mi jde každý reproduktor na jakýkoliv kabel vždy jedním směrem (ven nebo dovnitr). Jde mi však o to, JAK SFAZOVAT celou aparaturu tj. ZESILOVACE?
Protože před zesilovač dát klasickou 5V baterku kterou fazuju bedny nemůžu.. A bojim se tam nějak laborovat se stejnosměrnym napětím..
Zkoušel sem si na počítači vygenerovat WAV soubor, který má vždy fázi jen nahoru, nebo dolu tj prostě jen jednu část fáze, ale to nedělá požadovaný efekt, reproduktor sice jakoby poskočí jen jedním směrem ale nelze to říct se stoprocentní jistotou jesli poskočil ven či dovnitř.
Potřebuju zkratka sfazovat všechny 3 zesilovače tak aby na vystupu měly vždy na kolíku např. PLUS...
Jesli mi někdo rozumi prosím poraďte, fakt mě nic nenapadá.
- DjCzermino
mam:
- 6 beden, vsude mam plus zapojeny na cerveny puntík při kterém jde reprák ven.
- 6 kabelů se stejnou fází
- jeden STEREO vstup, který se rozděluje do oněch tří zesilovačů (polarita dodržena TJ, když jeden zesik má vstup pětikolík tak je shodně zapojený jako pětikolík co vede do druhého zesiku
jde jen o to, že nemám jistotu zdali to v zesilovačích není v každém zapojené obráceně..
Jde o zesilovače 2x Transiwatt TW 40 a 1x TW44 ale jak všichni víme, Transiwatty si lidi doma stavěli sami tj. každý může byt zapojeny jinak..
ty dva TW 40 vypadají uvnitr shodně ale TW44 je trochu jinej takze uz nemam jistotu ze se mi nekde faze neprevraci...
tak doufam, ze sem to vysvetlil dobre..
čekal sem, že na to bude nějaky fígl.. co by se stalo kdybych vzal např. 0.5V baterku a dal ji na vstup? (vstup to vydrzi, to vim, jen mi jde o to jaky jev to bude mit, zdali mi to zesilovac jen zesili a udela mi to stejny efekt jako bych tu baterku prilozil rovnou k repru tak jak fazuju bednu jako cekel)
diky moc vsem za pomoc
S tím by si ale klidně mohl poradit s dopomocí chytrých přístrojů
http://forum.audioweb.cz/uploads/891_analyzers.jpg
- DjCzermino
http://sweb.cz/servisdok/Testerfaze.pdf
Je to trochu nepovedený sken ještě z doby, kdy jsem měl fakt blbý skener. Jasně z toho ale vysvítá princip, desky tuším dodává hotové Buček Brno.