Otáčkoměr v autě- jak zapojit

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Alios

Otáčkoměr v autě- jak zapojit

#1 Příspěvek od Alios »

Zdravím, mám problém s otáčkoměrem.Vše je správně zapojeno, jen potřebuji vyřešit jednu věc.Otáčkoměr snímá impulzy ze zapalovací cívky, jenže je tam pouze jeden vstup(kabel) k otáčkoměru a cívka má dva impulzní výstupy(dvojcívka, každá pro 2 válce).Ukazuje to jen polovinu otáček.Potřebuji tedy nějak vyřešit zapojení dvou výstupů cívky do jednoho vstupu otáčkoměru, tak aby nedošlo ke zpětnému propojení výstupů cívky, ale pouze aby signál šel tam, ale ne zpět.Lze to vyřešit přes diody nebo nějak jinak?Díky předem.Alios
yakl

#2 Příspěvek od yakl »

No neviem, ako to je, ale zdá sa mi, že máš elektronické zapaľovanie s dvomi iskrami. Teda zapaľovacia iskra je vygenerovaná dva krát počas jednej otáčky kľukového hriadeľa, po nasatí zmesi a po výfuku spálenej zmesi, preto by mali byť indikované dvojnásobné otáčky, nie polovičné. Je to dané konštrukciou zapaľovacích cievok, ktoré majú vyvedené oba konce, pričom každý koniec sekundáru je vedený k inému valcu. Ja mám na motore LADA 1,7i také isté usporiadanie, ale otáčkomer mám vstavaný, preto som nikdy nad týmto neuvažoval, až teraz. Ale je možné, že všetko je inak, lebo nepíšeš typ motora - agregátu.
Naposledy upravil(a) yakl dne 16 lis 2009, 22:45, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Aliosi - nebo Aloisi, proč zakládáš 2 vlákna se stejnou otázkou!??? http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight= Ti nestačí???
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“