Dialkove od TV Tesla Orava 441 FS

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matus15

#16 Příspěvek od matus15 »

Dobrý deň, dnes som si zo školy odviezol moju vysnívanú C428 a mám 2 otázky:
1. Akým systémom je robená tá predná "klávesnička" je to na štýl alá diaľkové C430, je tam nejaká gumová membrána? Lebo na tej mojej sú tie tlačítka dosť "vystískané" a nemajú dobrý kontakt...

2. Prosím vás, nemáte niekto od nej schému? Obraz ide ako víno(čo by som nepredpokladal od "školskej TV") ale zvuk ide pri stupni 20 dosť slabo... To by som vedel opraviť...

Miroja: bolo by možné poslať fotky obidvoch ďiaľkových? Dosť ma to zaujíma. Potreboval by som aj vedieť ako vyzeral pôvodný, lebo učiteľka mi povedala že má niekde zašitý aj záručák,návod aj to DO, len nevie či ho nájde a radšej by som mal k TV originálne DO, nie náhradu...Inak niekde ste spomínal, že máte aj fotku diaľkového ku C430TXT, tá by ma tiež zaujímala.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

otakarv
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od otakarv »

Tá lokální klávesnice by měla být tvořená gumovou membránou.Budeš mít asi problém sehnat novou,tak tu původní budeš muset reparovat.Kup si sadu pro opravu dálkových ovládačů(tvořena je malými kolečky z vodivé gumy+silikónové lepidlo.To však časem ztvrdne,já použil sekundové-spokojenost).
Tu schému už Ti poradil rnbw (předběhnul mě :D ).
To origo DO C428 jsem na internetu nenašel,pouze náhrady.
Duvsan

#19 Příspěvek od Duvsan »

otakarv píše:Kup si sadu pro opravu dálkových ovládačů(tvořena je malými kolečky z vodivé gumy+silikónové lepidlo.

8O To existuje? Ja som to vždy podliepal hliníkovou fóliou na pečenie.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od otakarv »

I to se dá,odpadne práce s přispůsobením toho malého vodivého kolečka z gumy.Většinou má větší průměr,tak se musí zmenšit.Pak se také ve většině případu musí na gumové klávesnici žiletkou odřezat asi 1mm staré gumy(aby vzniknul prostor mezi gumou a tišťákem po nalepení kolečka).
Takto vypadá ta sada: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=274& ... ticle=9259
matus15

#21 Příspěvek od matus15 »

Je škoda že na tej schéme chýba modul Z. Túto scému by som potreboval najviac, závada sa prejavuje pri pripojení na Scart...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od otakarv »

Kdybys pohledal zde na fóru(Download),tak už máš i modul Z. :roll:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... rch&query=
matus15

#23 Příspěvek od matus15 »

Ďakujem, vada už je opravená, iba tak z nudy som začal meriať napätia : TDA6220 pin č.1 napätie 3,8V, pin č.3 napätie 4,1V. Vymenil som obe elity na vstupe tých pinov a už to fachčí... Síce sa mi to zdá byť zvláštne, ale ide to, skôr si myslím že som pri otvorení televízora napravil nejaký studený spoj, asi sa na to pozriem bližšie... Hlasitosť na stupni 20 už je v pohode počuteľná v izbe.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Keby si mal nahodou problem akoby so studenakmi ale ziadne nenasiel, tak skontroluj konektory pre externe reproduktory. Je v nich odpojovaci kontakt a ked je zoxidovany, tak to poriadne blbne.
matus15

#25 Příspěvek od matus15 »

Díky, ale teraz som si šimol že televízor si nepamätá údaje, ktoré som nastavil. Kedže nemám DO, nemôžem dať televízor do STBY, tak ho vypínam sieťovým, a vtedy mi údaje zmiznú. Je to vada, alebo normálny jav? Východzia hodnota napr. zvuku je 13, jasu 44...
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Musis to ulozit. Neviem presne, ako to funguje, nemam navod.
Duvsan

#27 Příspěvek od Duvsan »

Na lokálke vľavo dolu (myslím) je tlačítko M (Memory). Treba ho chvíľu podržať stlačené, kým prebliknú čísla na displeji.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“