Motorola K1 - nabíjení

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pitrb

Motorola K1 - nabíjení

#1 Příspěvek od pitrb »

Dobrý den,mám problém s nabíjením mobilu Motorola K1. Má nabíjecí konektor malé USB a i když použiji nabíjení s PC i s externí nabíječky,tak nenabíjí.Baterie má 4 plochy - plus mínus a dvě,které nevím přesně k čemu slouží.Když baterii vytáhnu,tak na telefonu na špičkách které se normálně dotýkají u baterie kontaktů + - je cca 2,8 V a na zbylích dvou plochách je proti mínusu 0,ale proti plusu 2,8 respektivě 2,5 V.
Nevíte v čem je problém?Nebo jak zjistit,jestli je špatná baterie či nabíjecí obvod v mobilu?Slyšel jsem,že i baterie má elektroniku na hlídání přebití.
Napadlo mě,že nabíječká i USB jsou třeba měkké,tak jsem přivedl na vstup mobilu 5V z labolatorního zdroje.Odběr byl 0,tudíž jsem nenabíjel.
Předem děkji za pomoc
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ten mobil na tu bateriu ide? Ak ma 2,8V naprazdno, tak je totalne vybita.
pitrb

#3 Příspěvek od pitrb »

2,8 voltů není na baterii,ale na špičkách v telefonu co se dotýkají normálně baterie - baterku jsem měl vytáhlou a měl jsem napíchlou nabíječku.
Když baterii dobilji pomocí labolatorního zdojem mimo telefon,tak telefon fakčí
8832

Re: Motorola K1 - nabíjení

#4 Příspěvek od 8832 »

Mt by som rozobral a pozrel, či na usb konektore nie je odtrhnutý spoj. Tieto male usb konektory moc nevydržia... Alebo zaoxdované plošky v konektore. Tie kontakty navyše na baterke slúžia na to aby mt vedel rozpoznať aký typ baterky má pripojený a podla toho zvolit vhodný nabíjací režim a na niektorých značkách mt to slúžilo aj na iné účely napr. výstup tepelného snímača baterky, ale zpravidla v baterke býva odporový delič a mt si na zálade jeho hodnoty softwarovo zaradí typ baterky.

pitrb píše:Dobrý den,mám problém s nabíjením mobilu Motorola K1. Má nabíjecí konektor malé USB a i když použiji nabíjení s PC i s externí nabíječky,tak nenabíjí.Baterie má 4 plochy - plus mínus a dvě,které nevím přesně k čemu slouží.Když baterii vytáhnu,tak na telefonu na špičkách které se normálně dotýkají u baterie kontaktů + - je cca 2,8 V a na zbylích dvou plochách je proti mínusu 0,ale proti plusu 2,8 respektivě 2,5 V.
Nevíte v čem je problém?Nebo jak zjistit,jestli je špatná baterie či nabíjecí obvod v mobilu?Slyšel jsem,že i baterie má elektroniku na hlídání přebití.
Napadlo mě,že nabíječká i USB jsou třeba měkké,tak jsem přivedl na vstup mobilu 5V z labolatorního zdroje.Odběr byl 0,tudíž jsem nenabíjel.
Předem děkji za pomoc
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“