Kazetovy adapter - problemy
Moderátor: Moderátoři
-
Honzibar
Kazetovy adapter - problemy
koupil jsem do sveho autoradia Pioneer KEH-P1010R kazetovy adapter HAMA (typ se spojenymi kolecky a vyklopnou kladkou na jedne strane) abych pripojil MP3 a ouha, v radiu nefunguje. Na jednu stranu radio porad pretaci, na druhou (autoradio ma samozrejme autorevers) se toci normalne ale stale neni v rezimu play (na displayi stale rezim pretaceni) a nehraje. V jinych radiich adapter funguje bez problemu, autoradio samotne hraje kazety taky bez jakychkoliv zadrhelu.
Nemate nekdo nejaky tip jak tohle resit? Za vsechny napady predem dekuju. Honza
- Artaban001
Tak som z tej kazety vybral celu nechaniku (palstove kolecka a podobne) Reku bude chyba v tom. Ale problem sa nevyriesil. Tak osm vybral aj hlavu (v podstate ostal len obal adapteru dal do radia a radio "hralo" Uz sa to chitilo a radio isalo a pisalo play. OK. Chyba bude v hlave. Nakoniec ma napadlo vypodlozit hlavu tak aby bola hlbsie v a daptery (zdalo sa mi ze moc vytrca) a to pomohlo. OK. Hlava je umiestnena v šuflíčku na ktorý tlači strunka a tak pritlaca hlavu adaptera k hlave magiču. Suflicek som vypodlozil 2 nalepenymi gumickami, tak aby bola hlava hlbsie v adaptry a uz bolo vsetko OK. Radio adapter zobralo hned a funguje aj Autoreverse
Takze riesenie: Treba hlavu nastavit tak aby bola hlbsie v adaptery alebo vymenit strunku co ju pritlaca k hlave v radiu za slabsiu.
Daj vediet ak si dopadol
-
Honzibar
Povedlo se...
Vypodlozil sem hlavu a trosku poladil pruzinky aby tolik netlacili a hraje to v pohode. Vsechny kolecka jsem vyhazel protoze se mi zda ze jejich jedinou funkci je delat ramus. Kvalita je ok, CDecko to neni ale na normalni poslech je to parada.
Takze dekuju moc za radu a mejte se.
Když jsem srovnal hloubku umístění hlav mezi běžnou kazetu s kazetovým adaptérem, tak byli úplně na stejno. I přes to jsem zkusil umístit v adaptéru hlavu hlouběji a povolit pružinky, aby šla lépe zatlačit, ale pořád autorádio nereaguje a nechce nic přehrát :/
Kde by mohla byt chyba? Nevite někdo prosím?
Díky
A kutilmile - nelituju tě
Jojo, to mi taky kdosi radil, že to tam mám zkusit dát naopak, snad to pak půjde vytáhnout
Hlava adaptéru je umístěná takto
PS: tady mám i video jak je to v mechanice, bohužel jsem to nahrál na nějakej server, kterej to video zdeformoval