Hyundai F230 (Belinea 108030), šasi C-2105 - zúžený obraz
Moderátor: Moderátoři
masar píše:Já bych doporučoval zobrazit na monitoru např. obraz černých a bílých svislých pruhů (pomocí jakéhokoliv grafického editoru) a podívat se na obdélník osciloskopem na jednotlivých katodách. Snad by to mělo prozradit něco o kvalitě videozesilovače.
To jako vrtat se v tom pod napětím
breta1 píše:Vymen hlavne ten elyt na napeti vetsi nez 100V a na mereni se vykasli.
A kterej TEN? Na 250V je tam elytů asi šest. A pak jsou tam na 100V a na 50V a skoro všechny vykazujou velké ESR. Třeba 0,47uF/50V vedle chladiče ani nepohnou ručičkou (ESR>30Ohmů). Už se nedivím, že někdo vymění rovnou všechny. Ale já všechny měnit nehodlám, to se na to radši...(rozeberu to).
Ked monitor zacal fungovat, ukazal sa problem s vypadavanim cervenej farby - zjavne tam bol studenak. Takze dalsia cast - prespajkovat cely "cerveny" videozosilnovac (tiez samostatna doska - v SMD). Samozrejme, ze studenak bol asi na poslednom odpore
0,47uF moze mat ESR aj 100 ohmov (podla ESR meraku od Zajica), ale asi bude tiez vadny.
Pises, ze to schema nesedi. Ale pokud se aspon trochu podoba, zamer se na ten filtracni elyt pro koncovy stupen RGB - v tom schematu je to CC21 47M/100V. Pokud ten konec neni jako IO, ale s tranzistory, hledej elyt pro napajeni tech koncovych RGB tranzistoru. To napajeci napeti je vzdy okolo 80V, jak neni poradne zablokovano, vzdy to dela moare.
rnbw píše:0,47uF moze mat ESR aj 100 ohmov (podla ESR meraku od Zajica), ale asi bude tiez vadny.
Nemám ESRmetr od Zajíce, zbastlila jsem tohle http://ludens.cl/Electron/esr/esr.html a u zdravého 1uF/50V ukazuje 3Ohmy.
25 kondů kupovat a měnit nebudu, to radši vezmu osciloskop a podívám se při pruhované obrazovce na katody
Konec je tam integrovanej, LM2402T, diskrétně je tam realizován jen ten osminohej obvod LM2479, co dělá asi obnovení ss složky na katodách? Nevím, je to docela složité, tak mě nemlaťte, jestli plácám blbosti
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
masar píše:A fakt se jmenuješ Andrea?
Já jen, že tě nepoznávám.
Andrea píše:masar píše:A fakt se jmenuješ Andrea?
Já jen, že tě nepoznávám.
A ty mě znáš?
Andreo,masar to myslel určit tak,že před tím svým "anonymizováním",ale i počas něho jsi měla úplně jiný přehled,jiné vyjádřování,chválila si se co všechno dokážeš udělat.Nemůžu jinak,než souhlasit s masarem,toto není andrea,ale docela někdo jiný.
tento příspěvek také tomu nasvědčuje.
Andrea píše:rnbw píše:25 kondů kupovat a měnit nebudu, to radši vezmu osciloskop a podívám se při pruhované obrazovce na katodyAkorát ještě nevím, jak z těch průběhů poznám, který kondík vyměnit.
Edit: Jsem to ale trubička, jsem otočila jeden kondík na filtraci 12V. Už se obraz nerozjíždí, ale moaré i stíny tam jsou pořád a nedá se na to koukat (písmenka mají ve svislým směru ducha).
Edit2: To zhoupnutí průběhu na katodách výměnou kondíků zmizelo. A svislí duchové jsou nejvíc uprostřed obrazovky.