Komparator ako zosilovač?
Moderátor: Moderátoři
Komparator ako zosilovač?
Simulator mi to zhltol v pohode. Ide o NF signál s amplitúdou cca 4V, následne mám zapojený windows komparátor pre detekciu prechodu v okolí nuly.
Má s takým zapojením niekto skúsenosti, nikdy som s tým nelaboroval.
Použít OZ jako komparátor je normálně možné, ovšem použít komparátor jako OZ je problematické a skoro nemožné.
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
CIMG6867_300.jpg- (51.05 KiB) Staženo 119 x
Najlepší zosilňovač je žiaden zosilňovač. Hlavnou pohnútkou použiť na vstupe zosilňovač bol vysoký vstupný odpor, aby som neovplyvnil zdroj signálu a obvody, ktoré v pôvodnom zariadení presne vyhodnocujú tento signál.
Teraz ten obvod zaťažuje zdroj vstupného signálu, dúfam že 100k vstupnou impedanciou to bude minimálne ovplyvňovať obvody, do ktorých to chcem implementovať.
EDIT: Ďakujem za pomoc.
Na kľukovej hriadeli motora je ozubený tanier bez jedného zuba. Ten vynechaný zub udáva počiatočnú polohu kľukovky. Sníma sa to dynamickým indukčným snímačom (s magnetom).
Teraz ľutujem, že som to neriešil malým 6/8 pinovým mikroprocesorom
Kopec údajov sa po jazde vyhodnocujú na PC a modifikuje sa pomocou kriviek riadenie motora.
Teraz to prekopávam na iný stroj. Na začiatku to bolo jednoduché - veď iba čo-to prispôsobiť. V nových podmienkach vyskakuje jeden problém za druhým