přeložení elektroměrového rozvaděče.

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

přeložení elektroměrového rozvaděče.

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Neorientuju se v cenách,tak si prosím o radu. V rámci stavby FVE musím přeložit elektroměrový rozvaděč z průjezdu na venkovní fasádu. Jde o to,že mi firma dala rozpočet na cca 30 000a mně se to zdá moc. Jde o přeložení o cca 10m a původní kabel se využije.Zajímá mne jestli někdo znáte cenu osazené elektroměrové skříně pro dvoje hodiny a trošku se orientujete v cenách za práci.Podružné jištění zůstává. Skříň se bude zasekávat do zdi.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , jo , potřebuješ projekt s kulatým razítkem , bratru za patnáctku a přijedou minimálně dva chlapi a ti berou päťsto/St . Sčítej .
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

Mě čeká taky přemíšťování ekektroměru z baráku na sloupek k plotu.Na to musí taky bejt projekt?
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Dohodni se s revizákem, který na to bude dělat revizi, jestli si vezme na triko výchozí revizi bez projektu, spokojí se se zakreslením či zaměřením skutečného stavu a vystaví zprávu o výchozí revizi (ta nesmí obsahovat žádné závady)
Ale neměl by, jestli má své papíry rád.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Hill ví co s tím . Pochopitelně proběhlo stejně . Tolik nekradu . Inu možnost B. Nic nehlásit a dělat . Vytvoří jen následnou revizi a výchozí si vymyslí . Pozor rozvaděč musí být se štítkem ! Bez toho to nepodepíše nikdo .
bubuhuhu

#6 Příspěvek od bubuhuhu »

Tak tahle diskuse mi potvrdila, že češi jsou experti v obcházení předpisů a zákonů. Jsem zvědav, kterej revizák si veme na triko provedení revize bez projektu, když toto je porušení ČSN 331500 a i zákona. Pokud mu na to příjdou, hrozí mu odebrání osvědčení a zákaz činosti a navíc flastr 2 000 000. Pokud si výchozí revizi vymyslí a napíše jen periodickou, tak to už je šílenec a nemá co dělat revize. Mimochodem projekt na Vámi uvažovanou akci, by zase tolik nestál a pak by jste nemusel shánět nějakýho podvodnýho revizáka a mohl by jste to zadat bez problémů komukoliv. Ušetřit se dá i jinak, například vzít lopatu a jít kopat výkop pro kabel. Pak příjde jen elektrukář, který vše zapojí a je to.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Mám za to , že se zde skrýváš pod cizím nickem , ale to je vedlejší . Pokud to není novostavba , tak není nejmenšího důvodu , proč by to neměl napsat . Výchozí revize se ztratí a pokud jsi moc mladý , tak asi nevíš , zatloukat , zatloukat ... Není nejmenšího důvodu vyhazovat přes 20000 za malůvku a přišroubování 8 matek (šroubů) .
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

dělal jsem to cca před dvěma roky babičce typizovaný sloupek do plotu plus fejfarka a 15m kabelu do bývalého podružného rozvaděče. Dělala t ofirma která má smlouvu s čezem a ještě se ptali jestli chci revizi , bez projektu bez všeho a žádný problém. Cena se sloupkem a kabelem a nějaký jistič 15000
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“