tesla mono 50

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
franni

tesla mono 50

#1 Příspěvek od franni »

ahoj,mam mensi problem,nevim jak to napsat,kmita mi anodovy proud,kdyz pridam basy,kdyz je uberu tak to je cajk,cim to je,mam v tom stare kondiky,diody,jak kmita ten proud,tak se v tom rytmu houpou repraky,diky
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Popsals to dobře, ty staré kondíky, hlavně elektrolyty ve zdroji. Když tomu vytočíš basy do plusu, neuživí to.
Buď ty elektrolyty vyměníš za dobré, nebo nepřidávej basy.
franni

#3 Příspěvek od franni »

odstipal jsem stare, u ECC83 jsem je vymenil a je klid,ale udelam to se vsemi,ale az budu mit dovolenou,protoze to je pekna prasarna,clovek tam nemuze strcit ani prsty na toz pajku,diky
analfabet

#4 Příspěvek od analfabet »

Mám dost podobný problém. Zesilovač rytmicky kmitá, po delším čase po zapnutí se začné objevovat kmit na vyšší frekvenci, který postupně přechází ve spojitý tón. Ten však už není přenášen trafem, dokonce mám pocit, jestli tam těch kmitů není ještě víc. Měřil jsem stejnosměrné napětí na elktrolytických kondenzátorech(i na tom co je v desce budícího stupně), ale nezaznamenal jsem změnu napětí, ale nejsem si jist, že voltmetr, který jsem použil dokáže tak rychle zachtit změnu. Jinak evidentně zesilovač bez problémů funguje. Při zapojení jiného výstupáku zkostruovaného přesně na MONO 50(přenáší vyšší frekvence než původní trafo) se kmity ve vyšších frekvencích projevují i na trafu a je to opravdu nepříjemný jekot.
1.) Napadá někoho něco konkrétního?
2.) Můžu odpojit desku předzesilovače v bodě C1(vazební kondenzátor), případně v napojení budícího stupně na koncový, abych zjistil kde to kmitá?

Díky
analfabet

#5 Příspěvek od analfabet »

Zkuste mi někdo, prosím, poradit pokud vás něco napadá
Díky
masar

#6 Příspěvek od masar »

Ale tu radu tady dal Hill. Už jsi ji aplikoval? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“