kontrola programu v C pro PIC

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

kontrola programu v C pro PIC

#1 Příspěvek od hafca »

Postavil jsem si hodiny z této stránky http://www.micro-examples.com/public/mi ... ixie-clock . Protože jsem chtěl větší displej, nahradil jsem digitron s 74141 LED číslovkou a 7447. Věci kolem měniče jsem vynechal, vývody jsou nezapojené.
Problém je v tom, že hodiny jdou jen v manuálním režimu. Na DCF se nezasynchronizují i když LED diody blikají podle popisu. Přijímací modul je vyzkoušený v jiném zapojení a tam jde bez problémů.
Mořím se s tím u ž dost dlouho, ale výsledek je nula. Tedy mimo dvou umrtvených PIC. Autor neodpovídá na emaily a do diskuze jsem se ani po registraci taky nedostal. A programování už jde mimo mě :cry:
Nemohla by se nějaká dobrá duše kouknout na ten program, jestli tam není nějaká chyba?
Děkuji
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Problém může být v rušení DCF přijímače procesorem. A to jak elektromagnetické rušení, tak i po napájecí cestě. Zkusil bych dát přijímač dál od procesoru, zastínit procesorovou část a pořádně vyfiltrovat napájení.
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

To jsem všechno zkoušel. Na tom samém místě, s tím samým PICem, jen v jiném zapojení ( http://pandatron.cz/?772&digitalni_hodiny_rizene_dcf77 ) a nepovedlo se mi to zarušit. Hodiny naskočily za cca 1 minutu. Tady to trvá delší dobu a ukazuje to nesmyslný čas, pokud vůbec.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“