LM9902 datasheet
Moderátor: Moderátoři
LM9902 datasheet
Marně hledám na internetu datasheed tohoto LM9902 (nacházím jen LM99, což je nějaké teplotní čidlo). Potřeboval bych najít i protějšek tohoto přijímače, který by měl být použit ve vysílači (k infrazářiči nemám příslušný dálkový ovládač).
Nemá někdo informace i těchto IO (vysílač a přijímač), případně bude někdo úspěšnější v hledání na internetu?
Předem dík (rád bych použil tento nebo podobný pár IO pro DO jiného spotřebiče).
Crifodo píše:V jakém pouzdru je ten 9902? je tam nějaké logo výrobce? a ten IR receiver je s jakým IC? a značka toho zářiče?
Dík za zájem. Ten IO je v poudru DIL 14 (nebo 16, nemohu odpovědět nyní přesně ani na logo, je to na chatě) a je vložen do patice. Přijímač IR je klasický IO jako černá kostečka s "boulí" na straně infra diody (nevím na jakou nosnou v kHz je použitý typ). IR přijímač je kablíkem (+/- a výstup) propojen s kartou , na které je ten LM9902, pár odporů, spínací tranzistory pro 4 relé a napájecí trafo s usměrňovačem a filtrem. Infrazářič jsem dostal od známého, rozdávali ho na akcích "BECK", dálkový ovládač v krabici vůbec nebyl, je to čínský šmejd. Mohl jsem omylem vypálit chatu když jsem náhodně zjistil, že infrazářič jde zapnout a vypnout některými tlačítky na DO k TV Tesla. Tak jsem z infrazářiče raději celý ten ovládač vyndal a strčil jsem ho do stařičké věže, kterou tím dálkovým ovládačem od TV mohu nyní dálkově zapnout a vypnout.
Ten LM9902 by měl být, odhaduji, nějaký jednoduchý IO pro několik povelů od kodéru (???) na straně vysílače. Našel jsem ho v nabídkách několika zahraničních e-shopů, ale nikde jsem dosud nenašel žádné technické informace.
Crifodo píše:(máš-li chuť do toho investovat čas, asi srovnatelný s hledáním neexistujícího datašitu).
Napadlo mne použít ten čínský "bastl" k zabudování dálkového ovládání do rádia SONY manželce v kuchyni, proto jsem se tím modulem z infrazářiče začal zabývat (rádio chci dát nahoru na linku aby nepřekáželo v malé panelákové kuchyni). Rádio má PLL tuner, na čelním panelu má jen krokování předvolby + nebo -. Hlasitost se řídí bohužel jen mechanickým stereo potenciometrem. Chci tam zabudovat IO LC7533 "kvaziparaleleně" k potenciometru pro řízení hlasitosti. K ovládání zvuku pak stačí povel UP nebo DN a hlasitost si sama krokuje podle doby držení tlačítka. Dále potřebuji dva povely P+ a P- pro volby stanic, opět stačí jen mačkat tlačítko. Takže mi pro DO stačí 4 jednoduché povely, pokud bych byl moc fajnový, mohl bych tam dát relé pro zapnutí a vypnutí, takže maximálně 6 povelů.
Souhlasím s Crifodem že by bylo vhodnější bastl postavit na jiných IO než hledat datašit k LM 9902.
Dotaz: Lze najít na českém trhu pro takový zbastlený ovládač vhodný pár IO (něco jako byly U806 a U807), které by mi ty 4 (nebo 6) jednoduchých povelů umožnily? Mám doma mechaniku DO Sharp z již vyhozeného TV, ten by šel nahrazením vnitřního "IO kodéru" k tomu použít. Do rádia bych za pár kaček dál IR přijímač a "IO dekodér" a s několika dalšími součástkami by to mělo chodit.