Nefunkční display u DVD SENCOR SDV-2502

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sadaz

Nefunkční display u DVD SENCOR SDV-2502

#1 Příspěvek od sadaz »

Zdravím všechny. Vlastním toto dvd, které mi přestalo fungovat. Svitila jen kontrolka standby. Po přečtení něktrých vláken zde na fóru jsem usoudil, že by mohla být chyba ve zdroji, konkretneji vzato kondenzátory na 5V a schottkyho diody. Bohužel před identifikací teto chyby jsem rozdelaval plošnák předniho panelu na kterem se nachazi display, neuvedomil jsem si, že jsem nechal dvd v zásuvce a omylem šroubovakem štrejchnul do dvou kontaktů, které samozřejmě prskly..
Mam zato, že se při tom na chvilku rozsvítil display.

Po výměně kondů a některých diod < nekupoval jsem origo SR 260, ale vykuchal jsem nějaké z PC zdroje>dvd celkem funguje, i když se mi zdá občas zmatené < po zasunuí do zásuvky se samo automaticky zapne a zacne nacitat, když ho chci vypnout, musim tlačitko power přemlouvat atd> mimo jiné také nejde display, to je asi nejvetsi zavada. Respektive na nem svítí jen asi 6 červenorůžových proužků.

Tímto bych se chtěl optat, zda jsem ho odpravil tím zkratem při demontáži plošňáku , či by mohl být kix jeste nede jinde?
Jsem smířem s tím, že jsem ho asi odpravil, ale radeji se jeste zeptam zde, abych mel stoprocentní jistotu.. Nemohl by byt problem v tech neoriginálních diodách?
Díky
Galileo

#2 Příspěvek od Galileo »

Pokud ti sedí napětí tak jsi tam asi fakt něco odpráskl, asi řadič displeje, který teď tahá linku I2C na 0 nebo neodpovídá procesoru (odborníci prominou :oops: ). zkusil bych oscikem jestli se tam něco děje jestli ne nemá cenu leda sehnat nový,teda pokud ten tvůj zkrat nešel až do procesoru :idea:
sadaz

#3 Příspěvek od sadaz »

Napětí na zdroji sedí, napetí sedelo i když jsem jeste zkrat neudelal a prehravac vubec nefungoval.. Jeste zkusím vymenit usměrnovaci diody na sekundáru , trebas tomu ty z PC zdroje nesvědčí. Bohužel oscilák nemám , takže jsem omezen pouze na multimetr..
Ale díky za info..

jeste musim dodat, že je prehravac porat jakýsi zmatený, jde zapnout trebas stisknutím tlačítka na vysunutí cd, když se cd rozjede, nejde zase vypnout.. A prestal fungovat ovladač..
Zkusim ty diody.. nekde jsem se docetl , že tam patří šottkyho SR 260?
Diky..
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “