Vstupní jednotka VKV s ECC85
Moderátor: Moderátoři
Vstupní jednotka VKV s ECC85
je publikována v KE 2/2006. Stavěl jste ji někdo?
Díky
Pro Davidsev: chtěl jsi nějaké fotky toho superhetu "Rádio Lipno", teď to tu mám zrovna venku a připojené na spektrák, zítra to možná i vyfotím.
Pokud bys chtěl bateriový, potřebuješ 1x DC90, 3X 1F33 (nebo DF96), 1x DF97 (má vyvedenou zvlášť G3, což využívám pro automatickou regulaci zisku MF), 1x 1AF33 (DAF96) a 1x 3L31. Zítra napíšu něco víc.
Úspěch dost záleží na zkušenosti s VF obvody a také na možnosti měřit. Téměř nezastupitelný je GDO (dipmetr), kterým si můžeš zjišťovat rezonanční kmitočty LC obvodů a tak si je předladit. Také digitální čítač, kterým můžeš měřit, zda a kde ti kmitá oscilátor ve vstupní jednotce a v jakém rozsahu ladí. Wobbler na nastavení mezifrekvenčního zesilovače. Na sladění vstupu pak VF generátor s FM modulací (spektrák od kamaráda tohle všechno umí).
Trochu bývá problém se součástkami. Jak máš v plánu sehnat třeba cívkové soupravy pro výrobu MF filtrů? Já jsem to řešil tak, že jsem se párkrát VYPRAVIL NA SKLÁDKU. Podařilo se mi najít vrak staré Oravy z počátku 70.let, z něj jsem pak vykuchal MF filtry původně pro 38MHz a ty si pak převinul na 10,7MHz.
A hlavně to také chce NEKONEČNOU TRPĚLIVOST.