Spálená pojiskta-mikrovlnka Panaconic NN-K602/652

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Miraf

Spálená pojiskta-mikrovlnka Panaconic NN-K602/652

#1 Příspěvek od Miraf »

Dobrý den, nevíte prosím, kde může být příčina spálení skleněné pojistky 8A (d6,3x29mm), která je umístněná v MV dle obrázku? Originální měla kolem středového drátku omotanou spirálku, jelikož jsem neměl 8A, tak jsem sletoval dvě obyč.4A (bez spirálky), ale po zapnutí MV se znovu spálila (zřejmě, když měl zapínat magnetron). Napětí na pojistce uvedené není, jen SOC 8A, dával jsem tam na 230V. Nemáte schéma zapojení této MV? Dík. Mirek.
Přílohy
Dscn9467.JPG
(136.13 KiB) Staženo 216 x
gino

#2 Příspěvek od gino »

SM od NN-K652 nájdeš na http://www.eserviceinfo.com, pri oprave dávaj pozor: napatie na MOT-e ťa spoľahlivo zabije.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Možná příčina přepálení pojistky: vadné VN trafo, vadný HV capacitor, vadná VN dioda, vadný magnetron, vadný dveřní spínač. Ev. závada někde jinde. Odpoj přívod-primár VN trafa a zkus to zapnout.
..to bude jen ňákej odpůrek
dj_Paul

#4 Příspěvek od dj_Paul »

Dnes jsem opravoval Samsunga se stejnou závadou a na té fotce je úplně stejná.Vadnej byl VN kond - průraz
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Je třeba dát originál , mohl jsi mít rychlé . 4 z 5-ti microwelle v SD mají přetavenou pojistku bez další příčiny . Naposled jsem přivezl 4 ks a všechny jsem rozběhl . v těchto případech na originál pojistku připájím licnu a pustím . O proudové zatížitelnosti licen se zde debata nedávno vedla .
Miraf

#6 Příspěvek od Miraf »

všem děkuji za cenné rady, vyzkouším vše od nejjednoduššího...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“