žaluziová posuvná dvírka

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan121

žaluziová posuvná dvírka

#1 Příspěvek od Milan121 »

na kuchyňské lince potřebuji dodělat dvírka,inteligentní řešení by byly posuvné do jedné strany,jelikož jsou v kraji a pak je zeď tak musejí být rolovací.Co jsem zatím zjistil tak se dělají žaluziové nahoru dolu,ale do strany jsem neviděl.Setkal se s tím někdo?šířka skříněk je cca 600 mm a výška 250mm.děkuji za případné typy.
ivan116

#2 Příspěvek od ivan116 »

Hľadáš inšpiráciu alebo výrobcu?Podľa mňa princip funkčnosti je ten istý,len o 90°otočený.
Milan121

#3 Příspěvek od Milan121 »

ivane spíš výrobce,není to až tak snadné vyrobit aby to k něčemu vypadalo.
I když insparace a zkušenosti by též přišli vhod.
Ještě jsem je neviděl ale problém bude asi v tom že při horizontálním směru otvírání tlačí hmotnost žaluzií dolů.Vůbec si nedokáži představit.Důležitá je velmi malá síla na otvírání.
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

já mám taky pocit, že by se lišty zakousli u horizontálního posuvu...
Milan121

#5 Příspěvek od Milan121 »

leda že by v horní časti byla kolejnička na které by viseli
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

A co tak nieco na sposob zhrnovacich dveri?akurat by sirka jednej lamely asi musela byt mensia.alebo ma este napada ta vonkajsia roleta,ale to asi nepojde-ta sa namotava na valec...
ivan116

#7 Příspěvek od ivan116 »

Našiel som niečo takéto:http://www.kwesto.sk/Module/12757?Image_Id=12237
ale z toho obrázku veľa inšpirácie nenaberieš,ale aspoň je vidieť že to funguje :)
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Ivan-presne nieco take som mal na mysli-kamarat ma taku v kancli,dokonca zamykatelnu...ale ci sa samotne dvierka s posuvnym mechanizmom budu dat zohnat,to netusim...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mourek »

mám to v kanclu žádná velká mechanika, je to plastová roleta a nahoře i dole plastová kolejnička.A ta skřínka má udělanou dvojitou pravou stranu a je tam prostor do keterého se to zasouvá takže vnitřní rozměr je asi o 5 - 7 cm menší než vnější.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od forbidden »

Mel jsem takovej psaci stul. Byly to uzky tenky dreveny prkynka pridelany na textilni pas. Jezdilo to ve vertikalnich kolejnickach. Celkem zajimavej napad. V horizontalni poloze by to mohlo fungovat taky, jen by ty kolejnicky musely asi byt hodne hladky aby se to nezasekavalo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“