To snad ne ? :D

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
keemo

#16 Příspěvek od keemo »

FF vo win Xp mi to zobrazuje ako W, IE8 v xp (primarne ho nepouzivam-to pre vrtakov :D ) ako omega...a v malom eee,kde pouzivam tu istu verziu FF sa mi dokonca nezobrazuju korektne niektore znaky-taky cierny stvorcek...
mtajovsky

#17 Příspěvek od mtajovsky »

Já tam mám správnou omegu, ale tento detail se mi nezdá být hlavní slabinou lekce F16. Zde se totiž patrně vysvětlují základy funkce tranzistoru, ale nepřímo, což je nevhodné. V neznalém studentovi tato lekce navodí dojem, že bipolární tranzistor je primárně zesilovačem napětí a to může vést k velkému nepochopení následných věcí.
masar

#18 Příspěvek od masar »

F16 je jen jeden z mnoha experimentů, které lze na zmiňovaných stránkách nalézt - viz http://www.ises.info/old-site/index1.html
Tyto experimenty si myslím nekladou za cíl objasňovat základy funkce tranzistoru, ale spíše je ověřovat. Celý ten systém ISES je jakousi virtuální počítačovou náhražkou za klasické laboratoře. Zaráží mě ale úroveň některých experimentů pro vysoké školy.
Musím říct, že mě z toho trošku mrazí. Kdyby Edison měl možnost pracovat v takovéto "laboratoři", asi by nikdy neobjevil "Edisonův efekt" vedoucí k objevu vakuové diody. :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Dokud se budou v labinách na VUT měřit tranzistory systémem "tak ho zapojíme a když to bude fungovat, tak je v pořádku", tak to lepší nebude....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od zdenoeddie »

ZdenekHQ píše:Dokud se budou v labinách na VUT měřit tranzistory systémem "tak ho zapojíme a když to bude fungovat, tak je v pořádku", tak to lepší nebude....

Stale lepsie ako na TU "ak by sme zapojili tranzistor,tak by mal fungovat..."
Cust

#21 Příspěvek od Cust »

masar píše:
Andrea píše:Na WinXP to Opera i Firefox zobrazí jako W

Mám XP a Opera10.1 to zobrazuje jako MegaOhmy. :wink:
U mě Opera 9.62, WXP a mám Watty
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Vsetko zalezi od toho, ci mas font Symbol.
Cust

#23 Příspěvek od Cust »

font Symbol mám, ten má snad každý při instalaci win. Min od W95 - to si pamatuju, že jsem to využíval a nikdy jsem si ho uměle nedoinstalovával.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“