Vadny zdroj v TV KENDO
Moderátor: Moderátoři
Vadny zdroj v TV KENDO
Potřebuji nějakou nitku které bych se chytil. Mam TV KENDO a !!! nejde !!! Popíšu závadu:
Byl proraženej BU508AF ve zdroji, přerušenej odpor 2,7 ohm 5W (zdroj je mimo chassi), vyměnil jsem a bedna jde ve stanby, po zapnuti nejde, a bručí VN trafo, BU508AF v horizontalu je ok, ze zdroje leze 147v, 30v, 16v a nejakej BLC (je tam 12v) ve stanby po zapnuti spadne napěti 147 na 98, 30 na 10, 16 na 3.
Rek bych ze to dela zdroj! Je osazen TDA 8380A — koupil jsem, vyměnil jsem, porad to same. Dal jsem si na stul jen zdroj na prazdno beha na 50kHz a vse je OK. Na 147V pripojim 60W zarovku na 240v, okamzite spadne 147v na 110v a frekvence zdroje na 25kHz, když pridam ještě na 16v vystup zarovku 12v/5W spadne frekvence na 20kHz, po zatizeni 30v vetve zarovkou 24v/35w začne zdroj cyklovat a neleze z něj nic. Při vytazeni ze zasuvky se zviší jas a tma. Na zarovkach je vidět kmitani cca 20Hz. Uz nevim co s tim. Vsechny kondiky jsem menil!!!
Pis prosim ta vystizne nazvy temat...
upravil Raptor181
-
Návštěvník
podobnou závadu dělá slabé elko v napájení primární části zdroje,
pokud je tam 47M,někdy pomůže zvýšit na 100M,je li tam 10M,stačí
zvýšit na 22M..Schema před sebou nemám,tak jen z praxe.
Taky ta dioda tohoto napájení,má li vyšší Ri,dává nižší napětí,změřit se nedá ! musíš ji vyměnit /BA 159 a podobně/