Spínání IGBT
Moderátor: Moderátoři
Spínání IGBT
a) LowCost řešení
b) Není pro mě kritický čas plného otevření
Bohatě mi postačuje 100uS, protože PWM je 3Khz. Otázka zní, jestli to takto bude fungovat a dojde do těch 100uS k celkovému otevření a půjde to vybudit přes R30 (1k) a Q2 (2N3904) z TTL 5V MCU, nebo tam budu muset dát Darlington. Případně jestli by stačilo, kdyby byl R30 4k7. Napájení TTL logiky je oddělené přes spínaný zdroj 5V se společnou zemí.
Goody
PS: Spínaný proud bude do 4A
- Přílohy
-
pulse.gif- vytržená ukázka ze schemy
- (9 KiB) Staženo 104 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
P.S. IRF630 neni IGBT, ale normalni MOSFET.
jo, ted jsem si vsimnul, ze tam budes mit 5V, takze po ustaleni bude na hradlu asi 4,4 V. To chce kouknout do katalogu, jestli je pri tomto napeti uz dostatecne otevrenej pro tvy potreby.
forbidden píše:Jo tak to je jeste min, hlavne nezapomen, ze je dulezity napeti mezi G a S. Takze jestlize budes mit jeste nejakou zatez, tak to napeti nemusi byt dostatecny na otevreni (cast napeti bude na te zatezi).
Takze jestli to chapu dobře tak darlnigton, ale jak jsem psal, tak proud MAX 4A a TTL je napájeno nezávysle.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
goody píše:Takze jestli to chapu dobře tak darlnigton.
Dulezity je co bude za tim tranzistorem, takhle na casti se to neda rict. Napeti na gate meris vzhledem k zemi, ale pro otevreni je dulezity vzhledem k source. Takze jestlize bude ze source nejaka zatez na zem, tak se na ni ztrati napeti potrebny k otevreni.
goody
- Přílohy
-
pulse2.gif- Oprava schemy
- (9.03 KiB) Staženo 159 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pulse2 je lepší, jen tam chybí příslušnej odpor, co ten fet zavře.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]