Mmch. dřív tam prodávali placky Emgeton (a ty byly dobré), ale pak jsem tam dlouho nebyl a dnes už je to značka Kaufland. A prý vyrobeno v Německu.
Problém s DVD+RW
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Problém s DVD+RW
Mmch. dřív tam prodávali placky Emgeton (a ty byly dobré), ale pak jsem tam dlouho nebyl a dnes už je to značka Kaufland. A prý vyrobeno v Německu.
Takže, mám pocit, že v niektorých "Hyper obchodoch" predávajú odležané veci (nekompaktibilné s dobou) pod svojou značkou s dátumom výroby - predvčerom...
Takže, kupujme lacné veci...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem docetl jednu Sci-Fi knizku a tam o par tisic let po civilizaci, jedna archivni knihovna provadela neustaly kopirovani stale dokola na pasky. Proste porad se data kopirovaly na nekolik mist soucasne. Az se zkopirovaly vsechny, zaclo to zas od zacatku. Proste se tak udrzoval cerstvej zaznam.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Ale existujou zlatá média i s ochranou vrstvou s větší životností. A pak tu nově jsou i DiamonDisc, ale jestli se chytí, ukáže čas.
ale kdo zaručí že to po 5 letech nebude K.O.?
Jestli je něco všeobecně rozšířeno a rozmohla se praxe pořizovat záznamy na nejlevnější média se silně omezenou trvanlivostí, tak celkově je všecho co si obyvatelstvo archivuje docela ohroženo
mechanicko páskové jednotky jsou sice hezké ale kdo k nim má v praxi přístup.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:mechanicko páskové jednotky jsou sice hezké ale kdo k nim má v praxi přístup.
Ti, kterym se to vyplati si je poridi. Domaci uzivatel tezko, ale ten toho nemiva tolik na zalohovani. Ja mam dulezity data na trech mistech. Jednou v pocitaci na disku, podruhe na raidovym poli a potreti na externim disku co pripojim tak dvakrat do roka a prehrnu na nej novy data.
Magnetické páskové paměti pro takové aplikace jsou prostorově i finančně náročné, myslím že u nás ani knihovny a muzea je nepoužívají a riskujou ty DVD.
Z hlediska spolehlivosti se mi těžko chápe jak bylo docíleno úspěchu palubních datových recorderů na Voyagerech, 30 let ve funkci v meziplanetárním prostoru i když posledních 20 let už jen sporadicky, ale pořád to je s nulovou chybou použitelné. Technika z roku 1975.
http://voyager.jpl.nasa.gov/science/index.html
http://caltech.typepad.com/.a/6a0105349 ... 970b-800wi
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to s kvalitou teď, si ale netroufám tvrdit. Další věc je podpora v mechanikách. Dříve DVD RAM podporovali jen některé DVD mechaniky, postupem času výrobci přidali jejich podporu snad u všech. Jestli bude jejich podpora i u nastupujících blu-ray mechanik, je taky otázka.
- Přílohy
-
ulozny_prostor.jpg- redundantní úložný prostor
- (48.51 KiB) Staženo 142 x
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
ALL: já ale potřebuju přepisovatelné DVD, což zlato neřeší... S RW jsem míval různé problémy, tak jsem si prostě říkal, že je chyba u mě. Zkusím to teda reklamovat