Inženýrské symboly

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Inženýrské symboly

#1 Příspěvek od otakarv »

Byl jsem na polském fóru "Elektroda-pl".Při stlačení "Napisz odpowiedž",se zobrazí klasická tabulka jako zde na bastlírně a vedle ní nalevo jsou zobrazeny tyto znaky:
Symbole inżynierskie
µ Ω ± ÷ Π φ ×
Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ
γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ
² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑
√ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Takže užívatel nemusí nikde hledat a pouhým najetím šipky na zvolený znak(aby se zobrazila ruka a následovným kliknutím na nějlevým tlačítkem se znak zobrazí v textu.
Možná by bylo dobré to zavézt i zde na ElektroBastlírně,třeba jen se znaky používanými v elektrotechnice.
Robosand

#2 Příspěvek od Robosand »

Ja používam buď mapu znakov (cez start, príslušenstvo, system tools), alebo, najčastejšie používané znaky mám skopírované do poznámkového bloku, ku ktorému sa rýchlo dostanem. Po otvorení potrebný znak skopírujem a vložím do príslušného textu.
Robo...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Jj tu mapu znaků používám také.Ale s tím zkopírováním nejpoužívanějších znaků jsi mi dal dobrý tip,mohl jsem na to přijít také sám,ale někdy se člověku nějak "zablokuje mozek" a je potřeba jej někým nastartovat. :)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“