Odsávání

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od PvvS »

Ve vetsine fabrik by te Bezpecnostni technik za to vystrelil i s botama ze dveri. Odsavani je potreba vydupat, staci se kolikrat ozvat .Kdyz to docasne neslo jinak , tak se koupilo profi odsavani a tak se vyresilo i nepripojitelny pracoviste.
bu2520

#32 Příspěvek od bu2520 »

kamarád před časem koupil v armádním výprodeji profi odsávání v kterém byly čtyři mezaxiály a proháněli vzduch přes jakési filtry , musím říct, že i když v dílně sváří tak tam nemá začouzeno a funguje to bezvadně, tak třeba pro inspiraci
pole

#33 Příspěvek od pole »

Ja tiez niako zvlastne nevetram. Nesmrdi mi to aj ked asi bezna olovena pajka nieje pre cloveka najlepsia hlavne vypary z nej. Ak je najhorsie, osadzam napr cely den velke plosne spoje tak mam taky PC stary ventilator na 220V ten zapojim polozim pred plosak tak aby nasaval dym a vyfukoval ho niekam dalej do priestoru a obcas otvorim okno koli vymene vzducu (mam malu miestnosti asi 2m(2) - to je taka zimna dielna v lete robim vo velkej dielni ale tam sa v zime nekuri - pristavba garaze)
MilanCZ

#34 Příspěvek od MilanCZ »

Já osobně nepoužívám žádné odsávání, ale napadá mě jedna věc, co takhle klasickou digestoř a uhlík. filtrama zaplou na 1 a přeplou na rekuperaci (v zimě)... :nevim:
jogo

#35 Příspěvek od jogo »

Klasické, ale rekuperačné, vetranie.. Aká-taká rekuperácia sa dá vyrobiť aj doma.. Aj keby bol náklad a zisk 1:1, neustály prísun čerstvého vzduchu je na nezaplatenie..
FERYACT

odsávání

#36 Příspěvek od FERYACT »

Na rozdíl od předřečníků mne právě zápach spálené kalafuny držel
v tátové dílně.A já jsem si tam připadal jako kostele a jsem kalafuně
a elektronice věrný celý život.
LudvikD

#37 Příspěvek od LudvikD »

helios píše:Pri používaní starej dobrej kolofónie pri letovaní to skôr vonia. Samozrejme pri "bezacylpyrínových" technológií... :)

Cím víc to voní, tím je to větší "drek". Pozor na to. Pokud nevěříte, tak se podívejte do papírového filtru odsávačky. Ale k věci. Existují profi řešení, a nejsou drahý, kde na držáku, jako jsou stolní lampy, je odsávací ventilátor s filtrem z aktivního uhlí. Má to jednu výhodu, skutečně to odsává zplodiny z pod nosu pryč. Má to několik nevýhod. To odsávání samozřejmě není 100%, překáží to na stole(co by ale člověk neudělal pro zdraví, že?). Máme to v práci ale používá se to málo. Spíš při přetavení celé desky osazené do pasty. Při pájení mikropájkou toho kouře není až tak moc. Zkusil bych některé firmy, jako Amtech Brno, PBT Rožnov, nebo další. když tak se v Práci mohu podívat(bude-li zájem), odkud to máme.
FERYACT

#38 Příspěvek od FERYACT »

Pochpitelně že od chvíle kdy jsem se dočetl že se kalafuna usazuje na
plicích jsem "inhalování" omezil.A to už mne elektronika pevně držela.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“