výdrž AA aku v kompaktech olympus
Moderátor: Moderátoři
Olympus na jedno nabití 90-120 fotek, smíšený provoz, někdy jedna fotka na zapnutí, někdy dvacet, asi tak třetina s bleskem.
Mám ještě HP, stejné akumulátory, u něj stejně nebo snad i víc záleží na tom, kolik snímků se udělá na jedno zapnutí, než kolik jich je s bleskem.
Ale za zhruba stejných podmínek zvládne jednou 100, jindy 150 snímků.
No, bývalo to lepší - když byly akumulátory nové, zvládaly ty foťáky kolem 180 snímků na jedno nabití. Nebo jsme fotili větší série na jedno zapnutí a méně s bleskem?
Musela by se udělat statistika z EXIF jednotlivých fotek - a i ta by byla vcelku k ničemu, žádný z nás nefotí stejně a do té statistiky by se stejně jiný těžko vešel.
Jen pro srovnání: nové alkalinky GP v obou přístrojích: 30 - 40 fotek bez blesku, s bleskem méně.
A kolik tužkových tužkových baterií typu AA NiMH je v RCR-V3 ?? Jsou tam 2 (slovy dvě) a krásně se mi vejdou do Olympusu 310 - ZOOM. Prohlédni si do kolika foťáků se mohou použít. Pack je dokonce vylisován proti případnému obrácenému vložení co se týče polarityPavelN píše:možná že by jsi si mohl přečíst pořádně celé vlákno ty, zde se diskutuje o přístrojích do kterých lze vložit použe dvě tužkové baterie. Baterii RCR-V3 do nich za boha nenasereš ani kdyby ses posral.
- Přílohy
-
Obraz039.jpg- (232.68 KiB) Staženo 330 x
Mám dva zcela shodné typy foťáků (C4000Z). Teprve nedávno jsem získal druhý (č.2). S tím prvním(č.1) nafotím docela hodně fotek a uvedená vlastnost mi v podstatě nevadí(není tak výrazná), ale přesto jsem pak na měřiči kapacity baterií zjistil, že po vyjmutí "vybitých" baterií je v nich ještě asi třetina až polovina kapacity (nevím přesně, měřák jsem měl půjčený jen chvilku a nebyl čas na pokusy).
Ale teď to hlavní: č.2 je na tom o hodně hůř a hlásí vybité baterky znatelně
dřív než ten první, což už mi vadí.
Když vybité baterky z č.2 přendám do č.1 , tak ještě spokojeně fotí a fotí.
Asi nemají u Olympusů ISO9000
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Nabíječku mám Sanyo NC-MQR02, takže celkem slušnou. Nechápu, proč ten odpor takhle vzrostl, myslel jsem, že Ansmann je lepší značka. Teď je zkouším ještě oživit vybíjením a znovunabíjením, ale nevím jestli to pomůže.
Olympus mě už fakt štve, už mi v něm takhle odešly dvě sady akumulátorů.
http://batteryshop.cz/produkt/baterie-T ... -dlcrv3b-e