vymena kondenzatoru na msi 9800pro

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pm_

vymena kondenzatoru na msi 9800pro

#1 Příspěvek od pm_ »

ahoj, resim nasledujici situaci. GK z nadpisu pri prehravani videa hazi chyby, ktere kupodivu atitool nediagnostikuje jako artefakty. zdroj - fsp 300w by mel stihat, chladic nasazen dobre, pasta nova, oc zadny. nekde jsem se docetl, ze jedna z moznych pricin je pouziti nekvalitnich kondenzatoru na tehle karte. jde zrejme o ty z obrazku, ostatni jsou rubycony, chemicony a jeden panasonic - vsechny low ESR. takze otazky:
1. je mozne nahradit ten 330uF/16v elytem 2200uF/16v /chemicon KZE/ ? jsou tam dva zapojene paralelne, daji se nahradit jednim?
2. pokud se rozhodnu vymenit i polymery, jak zjistit presne typ a parametry tech z obrazku /zejmena vzhledem k ESR/? diky
Přílohy
001.jpg
(127.42 KiB) Staženo 94 x
002.jpg
(259.04 KiB) Staženo 131 x
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

než něco začneš vyměňovat přeměř je, nebo si je nech přeměřit
chyb tam muže být daleko víc
pm_

#3 Příspěvek od pm_ »

Davidus píše:než něco začneš vyměňovat přeměř je, nebo si je nech přeměřit
chyb tam muže být daleko víc

nemam kde. vymenou za lepsi se snad nic nezkazi ne? a pak se uvidi...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Za tie zlte by som to nemenil, tie robili velmi divne problemy na niektorych starsich doskach Asus.
pm_

#5 Příspěvek od pm_ »

rnbw píše:Za tie zlte by som to nemenil, tie robili velmi divne problemy na niektorych starsich doskach Asus.

ne prave ty zlute byly v podezreni a tak jsem je z ni sundal. chci tam dat chemicony KZE 2200uF/16v. bude to problem?
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Proč chceš místo 330 uF dát 2200 uF ? Ať je to třeba filtr napájení, stejně, není to trochu nepoměr?
pm_

#7 Příspěvek od pm_ »

Duvsan píše:Proč chceš místo 330 uF dát 2200 uF ? Ať je to třeba filtr napájení, stejně, není to trochu nepoměr?

protoze nemam jine teto hodnoty s ultra low ESR. pouzit "normalni" elyty je tusim nezadouci...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Tieto zlte maju, myslim, pevny elektrolyt. Namiesto 680uF som daval 1500uF.
pm_

#9 Příspěvek od pm_ »

dobre a jaka rizika plynou z pouziti kondenzatoru vyrazne vyssi hodnoty nez je ta puvodni? a co ta nahrada dvou zapojenych paralelne za jeden? jeste fotka puvodniho stavu karty, dnes uz jsou ty zlute pryc, jeden jsem nahradil panasonicem stejne hodnoty a ta dvojice prave ceka na nahradu...
Přílohy
003.jpg
(209.59 KiB) Staženo 156 x
pm_

#10 Příspěvek od pm_ »

takze vymena nakonec probehla za nippony s adekvatni hodnotou, ale problem pretrvava. zkusil jsem v atitool snizit takt pameti na 300 /600/ a chyby zmizely. pri vraceni na defaultni takt opet zlobi. teplotu pameti jsem kontroloval prilozenim ruky - zda se byt v norme. a jeste jedna vec. pri spusteni chlupate krychle v atitool zacina karta piskat. pri zavreni 3d okna ticho. co to znamena?
Cust

#11 Příspěvek od Cust »

myslim, že porucha na 3D je dost typická závada a řekl bych, že výměna kondenzátorů tomu nepomůže - bude to procesorem
mám taky jednu kartu, na které se při 3D rozpadne obraz, při 2D jde bez problémů...
pm_

#12 Příspěvek od pm_ »

Cust píše:myslim, že porucha na 3D je dost typická závada a řekl bych, že výměna kondenzátorů tomu nepomůže - bude to procesorem
mám taky jednu kartu, na které se při 3D rozpadne obraz, při 2D jde bez problémů...

s GPU to myslim nesouvisi, chyby mizi pri snizeni taktu pameti. kdyby byly pameti dead, tak ani podtaktovani nepomuze, takze moduly jsou snad v poradku. podezreni jsem mel na elyty, ktere pro ne filtruji napeti, ale nemam kde premerit. takze nejspis vymenit vse..
mihal

#13 Příspěvek od mihal »

Vyssy vykon = viac Amperov, o tom by mohlo svecit aj piskanie pri vysokej zatazi. Kup si merac ESR za 30Euro a pomeraj aj znackove kondy, nevies, ci neboli zrodene v zltej stepi za politickej asistencie velkeho Maoa.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Vidim tam Rubycony, Nippony a Panasonic, takze to az take zle s nimi nebude. Zmerat mozes, ale tipujem, ze nenajdes ziadny zly.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“