Tmavnoucí displej

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lu2

#16 Příspěvek od lu2 »

Díky Franto:-) Ten displej (tekuté krystaly, či co to je) je na tom předním plexi asi nalepený. Když jsem displej rozebral, byl s tím plexi pevně spojen a nepokoušel jsem se to nějak odtrhnout (nechtěl bych to pokazit). To se dá nějak oddělit od toho plexi? Jo a obraz tmavne i když je displej "rozložený" jen jsem ho držel v ruce a teplota rukou už udělala své...
frantajetel11

#17 Příspěvek od frantajetel11 »

No jestli oba mluvíme o tom samym... Displej jako takovej bude skleněnej a že by byl přilepenej k přednímu panelu se mi moc nezdá. Ale násilím to určitě neodděluj. Jde spíš o to, že když je displej např. blbě připájenej (myslim tim, že se mechanicky kříží) tak mu pak stačí malej tlak na některý místo a to pak může černat nebo bejt úchylný na teplotu...
A nebo je další možnost - že je ten displej prostě K.O. :?
lu2

#18 Příspěvek od lu2 »

No taky se bojím že je prostě KO :( Pokusím se popsat složení vrstev displeje, tak, jak jdou za sebou když se na něj dívám zepředu v autě.
1. Skleněná (nebo plexi) deska
2. na skleněnou desku je zezadu nalepen plátek nebo co to je s těmi tekutými krystaly a z toho vedou dva kabelové svazky - je to vidět na jedné předchozí fotce (to je právě to co jsem myslel, že je hodně přimáčklé na desku 1)
3. jakási plastová tvrdší fólie (něco jako oddělovač v šanonech. Má oranžovou barvu
4. pak už jsou jen průzory, kterými jde světlo z ledek a osvěcuje tu plastovou fólii.
5. no a za průzorama je tišťák, na kterém jsou ledky a vše ostatní co umožňuje displeji svítit. Sem vedou ty kabelové svazky ze 2.
lu2

#19 Příspěvek od lu2 »

Ještě doplnění - rozebral jsem ještě jednou displej a vrstva 1 a 2 tvoří jakýsi sendvič tzn. dvě skleněné desky a v mezi nima jsou ty tekuté krystaly. Ty dvě desky jsou k sobě asi přilepené, ale oddělovat je od sebe se mi nechce.
mihal

#20 Příspěvek od mihal »

"Vratne" sa to rozobrat ani neda. Zameraj sa na elektroniku, pozri si kondiky v obvode budenia lcd.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“