OVP CTV251, v nepravidelných intervaloch zapína teletext

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lukasl

OVP CTV251, v nepravidelných intervaloch zapína teletext

#1 Příspěvek od lukasl »

Zdravím mám problem s touto TV (ovp ctv 251 stereo) v nepravidelných intervaloch zapina teletext alebo len cierny pásik cez obrazovku. vie niekto poradit co by mohlo byt na chybe?
ďakujem
juca

#2 Příspěvek od juca »

Myslim ze tato chyba tu uz bola popisovana, treba pohladat, ale moc ta nepotesim, robi to prcesor.
juca
lukasl

#3 Příspěvek od lukasl »

no nasiel som nieco a fakt to vyzera na vadný procesor.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Pokuď máš po ruce ten procesor,tak původní vypájej,osaď objímku a vlož nový.Pokuď jej nemáš,tak pro jistotu prověř součástky kolem procesoru,kvalitu napájecího napětí,vyměnit na zkoušku krystal.
lukasl

#5 Příspěvek od lukasl »

dobre vyskusam a dam vediet
jogo

#6 Příspěvek od jogo »

To by aj mňa zaujímalo, ako dopadneš, mám dtto na OVP 255-ke, dostal som ju s vadným VN trafom, či to robilo aj pred jeho zhorením neviem. Trafo som vymenil a posúvam ho aj s touto závadou do rodiny - robí to naozaj len niekedy, sledujem ho aj niekoľko dní a ide ok, potom sa objaví čierny pás cez obraz, prípadne vyskočia nedefinovateľné znaky. Vypnem, zapnem a ide zase bez závad.
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Jogo, nerobí to len na Markíze? Najbližšie skús prepnúť program a prepnúť naspäť, alebo zapni a vypni teletext. Už to bolo riešené, robí to i naša CTV2125. Váham, či ten procesor vymeniť, ale pri mojej zásobe teliek je to asi nerentabilné.
jogo

#8 Příspěvek od jogo »

Veď ani mne sa do toho, zase z časových dôvodov, nechce, mám pocit že keď som prepínal programy že prejav závady sa nemenil.. TXT som neviem či skúšal, je to dávnejšie, ale zrejme tiež - sú to také základné veci. Ale pravdou je, že som tam mal stále Markízu.
Zapnem to, odsledujem a keď sa mi to znovu prejaví, napíšem.
jogo

#9 Příspěvek od jogo »

Zrejme už neprispejem, dnes som mal cestu k rodine, než som ho stihol zapnúť, som ho odviezol..
Ale ak by sa hlásili, s tou Markízou ich budem navigovať, a uvidíme, ďakujem :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“