Funai TV-2000 MK7, tranzistor ve zdroji

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
milin

Funai TV-2000 MK7, tranzistor ve zdroji

#1 Příspěvek od milin »

poradíte čím nahradít tran. C3807 ve zdrojí. (dík
Robosand

#2 Příspěvek od Robosand »

A v čom? v plazme? (myslím to ironicky...).
Robo...
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Aby bylo jasněji. On je to 2SC3807
Internet - metla lidstva
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

GM i Ges ho mají taky centrálním skladem. Ges mě dneska trochu naštval. Jsem na nemocenské a trochu doma kutím. Poslal jsem po dlouhém přemlouvání bratra se seznamem do Ostravy. Ten se vrátil naštván se závěrem. Z technických důvodů zavřeno. Neví o tom někdo něco?
Internet - metla lidstva
milin

#6 Příspěvek od milin »

Potřebuvál jsem vědět jen jestli někdo nezkoušel náhradu za 2SC 3807 (ve schématu je taky uvedeno jen C3807) -napsál jsem "FUNAI zdroj předpokladál jsem že každy ví z vastni zkušenosti že C3807 je ve zdrojí T2000 MK7 a ne v LCD - pazmě.!! Taky jsem předem než jsem zde psál hledál kde se daji koupít,v GM v OV.mají. Taky radějí dávám orginál když jsou, nejsem OV.tak jsem chtěl jen telku vyzkoušet jestli tám toho neni víc,pak tam pojedu. Kondíky , ZD 15V , ZD 130V jsem už měníl : ahoj
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Tak abych to uvedl na pravou míru: milin se neptal zda někdo zkoušel náhradu, milin se ptal:
poradíte čím nahradít tran. C3807 ve zdrojí. (dík
Já mu tomu napíšu že jsem to nezkoušel, dal bych raději originál kdybych ho potřeboval. A pokud bych ho pokusně nahrazoval, tak něčím podobným ze šuplíku. Datový list je běžně na netu a vzhledem k tomu, že máme všichni povinnou školní docházku, tak číst snad umí každý.

GES měl dneska centrální výpadek IS a všechny prodejny se musely zavřít.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Předpokládám že milin ho chtěl nahradit něčím co má doma. Kupovat náhradu je poněkud blbost. Jenže nikdo tady nemůže vědět co má milin doma v zásobách. Třeba by něco nouzově šlo použít. Včera jsem třeba tak usilovně hledal náhradu za 2sc945 až se mi podařilo najít originál 8O
Internet - metla lidstva
Killroy
Moderátor

#10 Příspěvek od Killroy »

Původní typ 2SC3807 je nízkosaturační NPN 30V/2A. Takže prohrabat šuplík a najít něco na odzkoušení. A jinak bych milému milinovi doporučil, aby si namísto vykřikování raději přečetl úvodní vlákno TV sekce. Tam je jasně napsáno co má obsahovat název vlákna pokud se zakládá. A nebudou dohady.

Killroy

Pročištěno, název vlákna byl upraven.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“