Thomson 29DX410/ICC20 - poduška

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Thomson 29DX410/ICC20 - poduška

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Pánové zdravím. Mám tu zas jeden špek a to už 14 dní a nevím dál kudy kam. Je v tom klasická poduška )( na 99% vzniklá od studentu na CL035-350nF/nafouklý ten samozřejmně vyměněn dále vyměněn CL036-2,2MF/250V. Stalo se mi že tv i po pár min sama vypla. Napětí zdroje pro řádek sedí jak má. Prošel jsem okolní diody, tranzistor TL029-STPčko a další pas. prvky ale zdá se že vše sedí jak má. Nesetkal ste se někdo s tímle u tohoto chassis? děkuji. připojuji schéma: Obrázek
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajosek2 »

A na G toho TL 029 máš průběh jak má být?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Peta-cb »

pajosek2 píše:A na G toho TL 029 máš průběh jak má být?
to sice změřit můžu ale nemam s čím porovnat průběhy jsem nenalezl. respektive nešel ale bylo to na part 1-4 a bohužel jedna není :(
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajosek2 »

Ten průběh vypadá stejně jako dvoucestně usměrněný proud. Jde o to jestli na ten FET něco jde,pokud ano,tak ten FET zkontroluj a uvidíš.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peta-cb »

Takže dík moc pajosek2 dva za radu s tim průběhem byl mírně zkreslený. Vadou byl RL026 byl zvýšen cca o 1K. Obraz je nyní plně souměrný. Bohužel ale zůstává závada vypínání. Myslím že to nebude návaznost na předešlou závadu. Dělá to již od začátku co jsem ji dostal k opravě. Sama vypne do st-by a opět sama zapne. Stalo se i že vyblikala kód 27. Dělá to většinou když je vyplá delší dobu třeba hodinu a více, většinou tak do 5min po stratu. Po zahřátí už jede normálně. Nic tomu nepředchází. Netušíte někdo??? Napětí zdroje se zdaj být stabilní s uvedenými hodnotami.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

Co se týká poruchového kódu,tak to z hlavy nevím,ale pokud použiješ "hledat"tak se to tu myslím řešilo.Vypínání bych viděl na nějaký elektrolyt ve zdroji,ale jen typuji.

Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“