Problém s čerpadlem
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Problém s čerpadlem
Mám takový problém s čerpadlem pro nucený oběh jestli má na fungování vliv jestli je v kolmém nebo v vodorovné pozici? díky.
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Já že jen které je umístěno vodorovně tak jsou s tím problémy tak mě napadlo jestli to nemá vliv na funkci toho čerpadla přikládám náčrtek díky
- Přílohy
-
Cerpadlo.JPG- (2.75 KiB) Staženo 150 x
- Artaban001
Vzadu je takovej plastovej šroub. (hovořím o čerpadle, který je namontovaný a mělo by fungovat). Ten plastovej šroub klidně vyšroubuj a prohlídni si tu díru. V ní by jsi měl vidět konec hřídele se zářezem na šroubovák. Zkus tu hřídel šroubovákem protočit jednak v klidu, a druhak pod "proudem"
Klidně můžeš na obě strany. Pokud je čerpadlo pod "proudem" a hřídelí se dáří točit jedním směrem snadněji, je přidřený.
Raději se nepokoušej čerpadlo sám opravovat, je problém usadit zpět tu vložku, musí se vyměnit (ta přepážka z nemagnetického plechu) a měla by se dělat tlaková zkouška. Upozornili mě na to i v servisu, kde jsem to nechal přezkoušet..
Jo, a k tomu plastovýmu šroubu - Po vymontování lehce prolíná a odkapává voda, je třeba s tím počítat
Hřídel čerpadla musí být ve vodorovné poloze,aby nedošlo k zavzdušnění keramického ložiska (je mazané vodou),šroub vzadu slouží k ovzdušnění nebo povolení hřídele pro rozběh-po delší odstávce ,ale vždy je nutno čerpadlo vypnout,pozor taky na kavitaci.Dávat rozb.kondenzátor vyšší hodnoty nemá opodstatnění,neřeší příčinu problému.
Pokud chceš opravit hlučnost,stejně musíš mít k dispozici nové ložisko a těsnící O-kroužky a mám pocit ,že jako náhr.díl ti to prodají dost draho.
Kdyby si chtěl funglovku za velmi lidovou cenu mohu zaslat.
dajda píše:Zdravím
Hřídel čerpadla musí být ve vodorovné poloze,aby nedošlo k zavzdušnění keramického ložiska (je mazané vodou),šroub vzadu slouží k ovzdušnění nebo povolení hřídele pro rozběh-po delší odstávce ,ale vždy je nutno čerpadlo vypnout,pozor taky na kavitaci.Dávat rozb.kondenzátor vyšší hodnoty nemá opodstatnění,neřeší příčinu problému.
Pokud chceš opravit hlučnost,stejně musíš mít k dispozici nové ložisko a těsnící O-kroužky a mám pocit ,že jako náhr.díl ti to prodají dost draho.
- Přílohy
-
image1.jpg- (112.43 KiB) Staženo 370 x
dajda píše:Dávat rozb.kondenzátor vyšší hodnoty nemá opodstatnění,neřeší příčinu problému.
Prekrútil si to, čo som ja napísal. Ale nevadí.
Neviem či máš kopletný sortiment čerpadiel za ľudovú cenu (zatiaľ neboli uvedené žiadne bližšie údaje).
Ale jedno ľudové by som zobral aj ja.
UPC40-120, 1-fázové.