Předzesilovač v zesilovači ZC20
Moderátor: Moderátoři
- Thompson108
Předzesilovač v zesilovači ZC20
- Thompson108
Zmije píše:Záměna PNP za NPN a opačně není nic složitého, prostě jen prohodíš Ucc a GND, aby proud tekl správným směrem, v nějaké staré knížce věnující se opravám Ge přímačů jsem to viděl, možná bych to i vyhrabal.
Ještě musím prohodit polaritu elitů ne? Jde mi spíš o parametry transistorů jako je např ten šum, zesílení apod.
Jinak teď jsem vyměnil elity na bázi prvního transistoru - byly proražený. Zatím fungují oba kanály, ale zase je to otevřený a větrá to takže...
Zesílení by mělo odpovídat koncepci celého zesilovače, když někam do předzesilovače narveš něco se zesílením o řád větším, můžeš leda rozhodit úrovňový diagram a přebudit následující díl.
- Thompson108
Crifodo píše:šum patří k zesilovači příslušné doby, když to rozvrtáš křemíkama vznikne kočkopes který ani nebude mít soudobé parametry ani žádnou historickou hodnotu. Asi jako když do secesního křesla nacpeš místo pér molitan.
Zesílení by mělo odpovídat koncepci celého zesilovače, když někam do předzesilovače narveš něco se zesílením o řád větším, můžeš leda rozhodit úrovňový diagram a přebudit následující díl.
Proto jsem se ptal jestli jsou ty typy navzájem podobné. Jinak měnit to za křemíky také nechci, celý zesilovač je komplet germaniový a šum mi vůbec nevadí, spíš naopak.
- Thompson108