Philips 14PT2683, chassis L6.1 AA

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ivannavi

Philips 14PT2683, chassis L6.1 AA

#1 Příspěvek od ivannavi »

Zdravim,
poprosil by som radu naco sa pozriet pri poruche:

pri zapnuti siet. vypinacom nieje ani obraz ani zvuk, pocut v repr. iba praskanie opakujuce sa kazdu sekundu (LEDka jemne pohasne pocas puknutia)... niekedy po chvili TV naskoci (ide bez problemov), niekdy nie... Teraz je to v stadiu, kedy uz nenaskoci vobec... (znizena teplota v dielni?)

Co som doteraz spravil:
nasiel som zoznam suciastok v servisnom kite na zdroj (chybu predpokladam prave tu), vymenil som - bez zmeny
Kontrola vstkych kondenzatorov (ESR aj kapacita)
vymena optoclena, kontrola C2422, R3430
Riesil uz niekdo podobny (rovnaky problem?). Myslim ze VN trafo ide, ale nemeral som (citim rukou, ked prejdem po obrazovke :). Koli skole nemam moc casu, ale asi ma caka celkove premeranie... (servisny manual mam)

Dakujem za tipy

Název vlákna byl upraven. Killroy
Robosand

#2 Příspěvek od Robosand »

Na začiatok vymeň tranzistor 7505 v imp. zdroji. Potom môžeme pokračovať.
Robo...
Mysteri

#3 Příspěvek od Mysteri »

Či ide Vn, to sa nemeria rukou, na to nepotrebuješ ani UFO :P :P :P
Pozri, najlepšie skopom, či sú napäta filtrované. To je základ. A, možno to bude klasika ,,7505" :wink:
P.S. Teraz som si všimol Tvoje ,,bydlište" :lol: , počkám, ako dopadneš, keď do pondelka bez úspechu, potom Ti pošlem SZ, dohodneme, za hodinu to budeš mať možno opravené.
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 19 pro 2009, 01:36, celkem upraveno 2 x.
jogo

#4 Příspěvek od jogo »

Nestačí okolo 7505 len merať? - myslím pred ním 9,5V (StBy) a za ním 5,4V.. Ja som na tom chassis dnes "maturoval" - napíšem o tom v mojom (pôvodnom) vlákne.
Mysteri

#5 Příspěvek od Mysteri »

Záleži na tom, ako ,,presný" merák máš. Nenapísal si, či až po výmene 7505 si uspel, alebo nie... :wink: Ale tento trand je ,,päta" jednoho Achila... :wink: Potom to už aj Philipes pochopil a v posledných sériach tam dával trand, ktorý je O.K.
ivannavi

#6 Příspěvek od ivannavi »

Tak vymenil som 7505:

povodny tam bol C33740 - po premerani OK ale vymneil som ho za:
BC548A - frekvencia praskania sa zvysila
549C - frekvencia praskania rovnaka ako s povodnym C33740
(podla schemy k TV tam ma byt BC548B, ktory nemam, ale myslim ze 549C je adekvatna nahrada)
takze tym 7505 to asi nebude...
Zmije

#7 Příspěvek od Zmije »

Tuhle potvůrku jsem taky opravoval, sčudnul celý zdroj, když jsem v něm vyměnil všechny součástky, tak jsem raději vn zdroj připojil přes žárovku 230V/40W a po zapnutí žárovka svítila na plný pecky, bylo na ní plné napětí, nakonec jsem zjistil, že byl ještě proražený kondík ve VN zdroji, ale při malém měřícím napětí se tvářil OK, tak bacha na to.
jogo

#8 Příspěvek od jogo »

to Mysteri
opísal som to v mojom vlákne, ale až teraz, takže už môžeš :wink:
Čo tam dával potom výrobca, aký T?
Mysteri

#9 Příspěvek od Mysteri »

Neviem, či máš oscík, pomeraj tie filtrácie. To je základ pred každou opravou! Často bola závada v elytoch 2515 a občas v 2516. Na to je dobrý ten oscík, keď ho máš, tak behom pár sekúnd si pozrieš priebehy na základných pozíciach a nemusíš bezhlavo meniť súčiastky. Stuďáky si pozrel? I keď u Psa sa to stávalo málo-kedy.
P.S. To ,,do pondelka" nebolo pre to, že by som Ťa chcel ,,naťahovať", ale pre to, že cez víkend som bol preč :lol:
Poslal som Ti SZ.
jogo

#10 Příspěvek od jogo »

Tú SZ si poslal mne - zrejme omylom a patrila zadávateľovi vlákna.
Ale ten tranzistor by si mi napísať mohol :wink:
ivannavi

#11 Příspěvek od ivannavi »

No teraz mám čas, tak som rozbehol opravu, isiel som podla manualu, kde mám napätie 96Sa = 96V... takze teraz musim skontrolovat signal L7 L4 L5 .
Ja nato prídem, az ako poslednú možnosť si nechávam opravu niekým druhym... Ten TV som dostal ako nefunkcny, a kedze ma malu uhlopriecku nemam pren vyuzitie.
Závadu na elytoch som kontroloval nie osciloskopom, ale ESR/C metrom...
Inak prebehol som suciastky, ktore treba ak by boly signaly L4 L5 zle, a su vporiadku... ale nezdaju sa mi tie diody, neviem ci sa "nepokazia" pri zatazy... Len neviem zaco ich nahradit, su to BYD33 M (D) . No pozriem sa nato osciloskopom...
Naposledy upravil(a) ivannavi dne 21 pro 2009, 10:53, celkem upraveno 1 x.
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Najprv tam pchali BC548, potom BC337-25 a až nakoniec BC337-40 /má lepšie Hfe/. Dobre, že si ma upozornil na tú SZ :lol: Ďík!
jogo

#13 Příspěvek od jogo »

Uvedomoval som si dôležitosť :wink:
a aj ja ďakujem, mal som tam ten posledný, zrejme to je teda neskoršia modifikácia chassis, aj ten elyt už dali 2200mikro(ako som na mojom vlákne písal)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“