Starší TV Panasonic, bílé proužky v obraze.

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pavel16

Starší TV Panasonic, bílé proužky v obraze.

#1 Příspěvek od pavel16 »

Prosím o pomoc.Přišel za mnou soused,jestli bych mu neopravil vylomený konektor na sluchátka v starším televizoru Panasonic.Televize nedělám ale nechal jsem se ukecat.Televizor jsem vysál a konektor opravil.Po zapnutí TV je
obraz světlý,mírně rozmazaný a jsou na něm tak po dvou cm vodorovné bílé slabé linky.Málem mě z toho trefilo!Můžete mi někdo poradit co se mohlo stát?
Maskot

#2 Příspěvek od Maskot »

Pri vysavani jsi zrejme pohnul s trimry na VN trafu.
Mysteri

#3 Příspěvek od Mysteri »

Tak, ako píše Maskot, prípadne máš uvolnený RGB koniec na hrdle obrazovky.
pavel16

#4 Příspěvek od pavel16 »

Díky moc za rady. Zítra to testnu.
Robosand

#5 Příspěvek od Robosand »

Tak, či tak. Pohnúť s trimrami? S nimi je problém pohnúť niekedy aj so šrubovákom. Ibažeby vysavál nie za pomoci štetca, ale s kladivom...
Skôr by som povedal, že ide "niekde" o stud. spoj.
Robo...
gino

#6 Příspěvek od gino »

Nikdy ten bordel s vysávačom nevysaješ. Najlepšie je to s kompresorom do tých 5 atm. Prach zmiešaný s cigaretovým dymom, vlhkosťou a olejom ti urobí svoje (vtedy treba aj silnejšie zbrane ako napr. isopropyl). :scared:
Skús s tými trimrami pohnúť (predtým si označ polohu), uvidíš či to je student alebo len tie trimre.
Naposledy upravil(a) gino dne 22 pro 2009, 23:26, celkem upraveno 1 x.
Robosand

#7 Příspěvek od Robosand »

Súhlasím. Po škole som robil necelé dva roky na ÚDA (Ústredné dielne automatizácie) vo VSŽ (terajší americký USS), konkrétne, aj na Koksovni a tam sme DPS na prístrojoch čistili min. raz denne s obyčajným liehom. Elektronika bola zväčša USSR, Hungary. Zaujímavé, že nie ČSSR! To isté som zažil na stáži (v tom čase) s "made in" aj v Ostrave, či Třinec...
Robo...
gino

#8 Příspěvek od gino »

Najlepšie je to čistiť po našich hnedoslovákoch. Vtedy pre istotu beriem aj respirátor. :twisted:
Robosand

#9 Příspěvek od Robosand »

Gino, ale bissnis je bissnis... :lol:
Robo...
Mysteri

#10 Příspěvek od Mysteri »

K tejto téme iba:
Keď sa ma niekto pýta, či netreba otvoriť telku a raz za čas ju povysávať, tak mu dám otázku: TV ide? On na to, že áno. Ja na to: nevysávaj!!!! :wink:
P.S. Stáva sa mi, že zákoš donesie TV a teraz zákoš dáva ,,INFO": Otvoril som ju, či nie je iba vadná poistka, tá bola v poriadku, ale pre istotu som ju vymenil /SAMOZREJME:NA MIESTO ,,T" DAL ,,F" :evil: / a tá prdla. Zákoš pokračuje: ,,Neviem ktorá elektrónka je zlá".... :bigok:
Ale nezabudne podotknúť, že TV mi povysával... Potom hladám v TV aj to, čo už v nej niet.... :lol:
Robosand

#11 Příspěvek od Robosand »

Aj to sa môže stať, že pri neodbornom vysávaní chýba nejaká súčiastka :lol: . S tým vysávaním však súvisia aj napr. nalepené papierové označenia, ako typ obrazovky, chassis, tuner atď. Potom sa tu (možno neprávom) rozčulujeme (Honza Kokúň, ja a ost.), že tazatel nevie identifikovať prístroj.
Takže, pre širokú verejnosť, každý papierik, ktorý sa nachádza v prístroji, treba nalepiť späť, hoci aj nie na pôvodné miesto... :!:
Robo...
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Robosand, ja by som dal pokyn: ,,V žiadnom prípade nevysávajte, najprv založte vlákno o tom, že telka ,cvaká" :P
Robosand

#13 Příspěvek od Robosand »

Jednoznačne súhlasím, a namiesto bodky na záver vety by som dal nižšie zobrazený znak v podobe smajlíka, ktorý na EB chýba...
Přílohy
w008.png
(13.96 KiB) Staženo 124 x
Robo...
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Ale jsem proti kompresoru , nacpe prach tam , kde ještě nebyl . No vím , ta rychlost .... Ale ty cedulky se urvou i kdyby jinak vysávání vydržely .
pavel16

#15 Příspěvek od pavel16 »

Tak byl to zmetek trimr na násobiči.Šel úplně lehce otáčet, že s ním pohnul i štětec!
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“