Duvsan, prečítaj si môj prvý príspevok. Je 2. v poradí na tomto vlákne (hneď po Tvojom úvodnom). Neviem, či Ti to mám napísať úplne polopaticky, ale, vykašli sa na zvuk, na procesor, na RKS... Opravuj zdroj týmto spôsobom. Neopravuj tri veci naraz v jednom TVP, ale závady odstraňuj postupne!
Určiteže trvám. Veď pre žiaden obvod (v sek. časti) neprospieva to zvýšené napätie. S tou žiarovkou oživíš zdroj, nastavíš B+ a po zapojení sekundáru (v prípade vypadávania zdroja) ľahko identifikuješ vetvu, ktorá to spôsobuje. Tvojim spôsobom sa budeš celý čas točiť medzi primárom a sekundárom, a závadu budeš zisťovať zdlhavo. Oni sa totiž navzájom sakra ovplyvňujú!
Tiež sa prikláňam k názoru Robosand-a. Ty na tej telke toľko špekuluješ, že sa to nedá stíhať sledovať z tvojich príspevkov. Odkontroluj /oprav/ zdroj so žiarovkovou záťažou, potom ak treba postupuj ďalej. Nemeň kapacity kondíkov ani zapojenie súčiastok. Uvidíš, že nakoniec dôjdeš k jednoduchej chybe.
Chyba je nízké napätie na C109. VD104 vymenená, tiež FET i trafo. I pri odpojenom C112 to robí rindingy (to by myslím nemalo). R105 v poriadku. C111 som vymenil, bezo zmeny. Ak čímkoľvek zaťažím, vysadzuje. K C111 som prihodil 6n8 a perióda zostala nezmenená. Nechápem.
Opravené. VD 103. Merák ukazoval, že je dobrá. Priviedli ma k nej napätia. Ešte bola prerušená cestička k pinu 6 IO. Akurát ma mätie, že tá Zenerka bola z vraku, ktorý predtým fungoval (obrazovka je určená do lepšieho TV). Vrátil som orig. a beží to.
To TDA-čko sa mi tiež podarilo odpáliť, zbalil som to a urobil nákup v Avelmaku (viac položiek). Konečne prišiel, osadil som TDA4605-15, nič sa nedialo a na C109 bolo cez 30V. Bolo chybné, biely popis. Dal som druhé TDA, toto má žltú potlač, zdroj vysadzoval. Poodpájal som sekundáre a dal som to na tú žiarovku. Nesvietila, cykloval. Odpojil som C103, kedy svietila, kedy nie a keď už áno, zhasla, keď som napichol merák na C113. Stuďák na R107, pre istotu som ho vymenil, žiarovka svietila, napätia na kondoch držali, v prijateľných medziach. Pripojil som R103, zdroj cykloval. Vymenil som R103, R104, bezo zmeny. Napätie medzi nimi, teda na pine 3 IO je cca 2V (kolíše). Po odpojení R103 drží na pine 3 na 6,25V. Znovu som vymenil TDA, i C108 (150uF/385V), bezo zmeny. R101 v poriadku. Prosím tip, čo ďalej.