Telefónny konvertor - skúšal niekto?
Moderátor: Moderátoři
Telefónny konvertor - skúšal niekto?
A na to by som si chcel zbastliť nejaký konvertor aby sa dal použiť klasický telefón s rotačkou na terajšiu sieť.
Existuje nejaký taký konvertor? Predpokladám, že keď sa menili siete, tak veľa užívateľov malo ešte takýto telefón s rotačkou, tak nejaký konvertor musel existovať...
Je fakt, že pobočkové ústředny často používají i menší napětí, ale to starému telefonu nevadí. Pokud to neklesne opravdu hodně. Ale jestliže je po zvednutí mikrotelefonu slyšet tón ústředny, tak napětí telefonu stačit bude.
Potíž nastane v okamžiku, kdy ATÚ neumí impulsní volbu...
A kutilmile - nelituju tě
Rodina pracovala v administratíve na miestnom JRD(JZD), tak som si ich nechal spojiť - podmienku som však mal, že to bude ihneď(!). Ozvalo sa "samozřejmě" a ja som čakal. Márne. Tak som to po nejakej dobe vzdal a išlo sa na obed.
Dnes mi to už pripadá len ako námet do českého úsmevného filmu z vojenského prostredia, keď o štvrtej poobede z otvorených dverí zaškrečaním šťúply "devěťák" prerušil čítanie rozkazu: "Kdo si vobjednal telefón na JZD XY?" (myslel tým samozrejme nejakého lampasáka)
Ostatné si už každý domyslí
A teraz som sa trocha opäť začal venovať telefónom a to tak, že som si začal listovať v schémach, teraz tu mám na rozborke spomínané "vajíčko" a potom 2x tento telefón ( http://www.zive.sk/Files/Obrazky/art/20 ... _00762.jpg ) vajíčko má slúchadlo so zosiňovačom, v ktorom je DPS a na ňom je osadený taký plošný spoj so SMD súčiastkami (WNB 098) a má zvonček, kdežo tie druhé telefóny majú už piezo zvonček a slúchato so zosilňovačom osadené obvodom TEA1060.
Tak som si pozeral schému súchadla vajíčka a narazil som na zaujímavú vec a to že na schéme je nakreslená žiarovka, otvoril som slúchadlo vajíčka a boli tam vyvrtané neosadené 2 dierky s nápisom Ž, meral som napätia a pri zloženom slúchadle je tam 0V ale pri zdvihnutom je tam 1,1V striedavého...
A preto moja otázka znie, na čo slúžila tá žiarovka (ak bola) ?
A prečo je tam 1,1V keď žiarovka má byť podľa schémy dimenzovaná na 12V?
Musím opravit EKKARa, při pulzní volbě se uč. smyčka nezkratuje, ale naopak rozpojuje, to že se po celou dobu otáčení číselnice zkratují zbylé obvody aparátu je proto, aby volba nebyla zkreslená jednak silným zvukem pusobícím na mikrofon a taky proto, aby nedocházelo k zákmitům na trafu.
Je fakt, že za 50 korun to není. Ale taky nastane problém, jak chceš tomu zařízení říct, co má dělat. Takže nějaká aplikace na PC u tebe doma...
Např tohle :http://obchod.hw.cz/?cls=stoitem&stiid=41740
Nekoukej na cenu, ale na možnosti.