SONY MV65-ST - akú optiku?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

#16 Příspěvek od Duvsan »

Ten motor mi pripadá ako krokový. Keď naň siahnem prstom, mal by som cítiť mierny odpor, alebo sa má točiť úplne zľahla, takmer pri fúknutí?
Duvsan

#17 Příspěvek od Duvsan »

Pohral som sa s tým, porovnal som to s discmanom, pozeral na to, ako točí a vyzerá to naň. Už len uhádnuť, čo je zač (kopa čísel a neviem, ktoré je čo). Urobím fotku.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ked z motora idu len 2 droty, je to ten smejd, co odchadzaju. Ak je tam drotov viac, je to brushless motor - tie neodchadzaju.
Duvsan

#19 Příspěvek od Duvsan »

Asi je to to druhé. Ak, ručíš zaň?

Dám foto.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Nerobim s tym kazdy den, ale su v kazdej CD/DVD-ROM a nikdy som nevidel vadny.
Duvsan

#21 Příspěvek od Duvsan »

Vsadil som na ten motor preto, lebo sa mi zdá, že trošičku drhne a keď roztáča disk, zrýchľuje a zrýchľuje, až to vzdá a skúsi znovu. Ale neviem, možno to tak má byť. V diskmene sa točí ľahšie. Je pravda, neviem, aký je tam motor. Inak pozrel som si o tých motoroch v internete, už mi je to trochu jasné. Otázka znie, či v mojom prípade ide o výnimku, ktorá potvrdzuje pravidlo (napr. bordel v ložisku), alebo mám hľadať inde. Mimochodom, nie sú podobné konštrukcie i v PC ventilátoroch (bezkontaktné, teda bez komutátora).

Pripájam foto. Prosím o identifikáciu, pr. kde sa dá zohnať. Vďaka.
Přílohy
P9280019.JPG
(296.9 KiB) Staženo 69 x
cabernet

#22 Příspěvek od cabernet »

Duvsan píše:Vsadil som na ten motor preto, lebo sa mi zdá, že trošičku drhne a keď roztáča disk, zrýchľuje a zrýchľuje, až to vzdá a skúsi znovu. Ale neviem, možno to tak má byť. V diskmene sa točí ľahšie. Je pravda, neviem, aký je tam motor. Inak pozrel som si o tých motoroch v internete, už mi je to trochu jasné. Otázka znie, či v mojom prípade ide o výnimku, ktorá potvrdzuje pravidlo (napr. bordel v ložisku), alebo mám hľadať inde. Mimochodom, nie sú podobné konštrukcie i v PC ventilátoroch (bezkontaktné, teda bez komutátora).

Pripájam foto. Prosím o identifikáciu, pr. kde sa dá zohnať. Vďaka.

V takomto pripade pre potvrdenie zavady motora kvapnem ku oske WD40, motor pripojim na par minut na cca 50% vyssie napatie ako je nominalne.
Niekedy to tomu motoru pomoze a ide lahsie.
Inak som letmo pozeral do SM a vyzera, ze sa motor neda kupit samotny, len s mechanikou za velky peniaz. Mozno len zohnat starsi z inej mechaniky.:
TRAVERSE MECHANISM ASSY
7744755
988506151
SONY SK 5 899,30
SK 10 736,88
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Tento motor nepripojis na vyssie napatie.
Duvsan

#24 Příspěvek od Duvsan »

Skok po skoku, krok po kroku... Motor som prestrekol, točí ľahšie i sa naň lepšie pozerá, zaostrí, ale nečíta. Môžu s tým mať súvis elyty na obr. (tie "veľké" čierne sa mi zdajú natlakované)?
Přílohy
P9300037.JPG
(299.3 KiB) Staženo 80 x
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Elyty vedia robit vselico, napr. simulovat vadnu optiku. Najlepsie premerat meracom ESR.
Duvsan

#26 Příspěvek od Duvsan »

Prišiel matroš, vymenil som niektoré podozrivé elyty, chová sa to rovnako. Čo môže spôsobovať, že optika svieti, zaostrí, načítava, ale nenačíta (otika je nová)?
mirosne

#27 Příspěvek od mirosne »

Duvsan píše:Prišiel matroš, vymenil som niektoré podozrivé elyty, chová sa to rovnako. Čo môže spôsobovať, že optika svieti, zaostrí, načítava, ale nenačíta (otika je nová)?

Máš zlý pásikový vodič
Duvsan

#28 Příspěvek od Duvsan »

To bude asi problém. V Avelmaku som ho nenašiel. Skúsim kameňáky, pohrabem v archíve súčiastok.
Duvsan

#29 Příspěvek od Duvsan »

Ahoj. Musím toto doriešiť. Neviem v manuáli nájsť Combo board. Pár napätí som pomeral, sedia. Pásku som otočil (druhú nemám), chová sa to rovnako. CD/DVD rozpozná (svit lasera), čočka cvičí; teda zaostruje, roztáča, nenačíta. Takže to bude niečo so spracovaním signálu. Nechce to vymeniť niektorý kryštál? Pôjdem na nákupy.

Killroy, môžeš zmeniť nadpis. Už to nie je o optike.
fero7

#30 Příspěvek od fero7 »

Duvsan píše:V Avelmaku som ho nenašiel. Skúsim kameňáky, ....

Verím, že si robíš srandu na druhú.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “