Programování EEPROM 24C01 s JDMII

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RADAR-06

Programování EEPROM 24C01 s JDMII

#1 Příspěvek od RADAR-06 »

Ahoj,
mám programátor JDMII od p.Belzy a potřeboval bych naprogramovat EEPROM 24C01 SMD, která je zapájena na desce. Při pokusu o čtení mi IC-PROG 1.06B napíše "No received acknowledge". Nevíte prosím jak na to? předem díky Jirka
Atlan

#2 Příspěvek od Atlan »

vypajkuj to a naprogramuj.... ak mas obsah toho co tam chces dostat ta este je moznost pripojit na tu eeprom vlastne napajanie a skusit to takto res ...vyvody data a scl blokuje pripojeny procesor ktory je bez napatia.
RADAR-06

#3 Příspěvek od RADAR-06 »

Atlan píše:vypajkuj to a naprogramuj.... ak mas obsah toho co tam chces dostat ta este je moznost pripojit na tu eeprom vlastne napajanie a skusit to takto res ...vyvody data a scl blokuje pripojeny procesor ktory je bez napatia.

Já bych ji hlavně potřeboval vyčíst. Teoreticky, když přeškrábnu cesty od DATA a SCL vedoucí k procesoru, tak by to mělo jít? Později je zase spojím a bude to.
gino

#4 Příspěvek od gino »

Áno malo by to ísť, ale preškriabni aj napájanie Vcc na pine 8. Potom ti z programátora na EEPROM pôjdu 4 drôty: GND na piny 1,2,3,4,7 (tie neprepájaj, mali by byť prepojené v autorádiu); SDA na 5; SCL na 6 a VCC na 8.
Už len nastavíš IC-Prog a musí čítať.
jave

#5 Příspěvek od jave »

Koukam, ze nakonec resis to radio. U tveho modelu by mela stacit jen sbernice, ale tim napetim uz nic nepokazis.
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
RADAR-06

#6 Příspěvek od RADAR-06 »

jave píše:Koukam, ze nakonec resis to radio. U tveho modelu by mela stacit jen sbernice, ale tim napetim uz nic nepokazis.

jj máš pravdu, nejdříve jsem trápil EEPROMku a nakonec jsem zjistil, že není zakódované, ale že má vydřený potencimetr (nenaskakuje), takže ho asi vyhodím, ale stejně mě zajímá jak ji vyčíst, odpoledne to zkusím. Mám ještě 24C02 v desce z modemu, tak si jí taky vyčtu, pro procvičení.
RADAR-06

#7 Příspěvek od RADAR-06 »

díky všem, tak jsem to vyzkoušel, nakonec jsem EEPROMku vypájel a šlo to jak mělo, teď jen musím sehnat jiné rádio :(
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“