Thomson 28VK44E, chassis ICC19

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ooOOoo

Thomson 28VK44E, chassis ICC19

#1 Příspěvek od ooOOoo »

PORADI MI NEKDO PLS : Mám tuto TV babku již asi 10-12 roků. Doteď jela jak strhaná až ji žena vypla na hl. vyp. Asi po 15.hoh. jí zapla a TV se nezapla, jen blikala (led). Asi po pátém nebo šestém pokusu už neblikala a jen se ozýval pípot z vnitřku TV (5x). No tak nic, TV jsem rozebral, proměřil kratasi a našel jeden na součástce (ON4977). Je to nějaký výkonný tranzistor nebo tak něco nenašel jsem ho na netu ani v katalogu GM-elektro. Může mi někdo poradit co je to za tranz. kde se můžu o něm něco dozvědet, kde se dá koupit nebo sehnat? THX

Název vlákna byl upraven. Killroy
Naposledy upravil(a) ooOOoo dne 27 pro 2009, 16:20, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Takto sa TV neopravuje. Ked to len vymenis, zhori ti to znovu.
juca

#3 Příspěvek od juca »

Dat tam novy a neodstranit pricinu pre ktoru odisiel je zbytocna strata casu a penazi!!!!
juca
zvaty

#4 Příspěvek od zvaty »

zkus najít náhradu dle datasheetu k originálu. Jinak musíš vyměnit také elyty na primáru.....tranzistor ti odešel až po opětovných startech s vychladnutými (vyschlými) elyty. Kdyby jsi nepokoušel štěstí a hned vyměnil elyty tak jsi nemusel složitě shánět tranzistor.
zvaty

#5 Příspěvek od zvaty »

elektrolyty neměř a hned je vym (neí jich zde mnoho). Je to jednodušší a spolehlivější. Navíc můžou mít kapacitu správnou, ale tepelně závislou
ooOOoo

#6 Příspěvek od ooOOoo »

A mám vyměnit všechny kondíky na hl. zákl. desce nebo jenom kolem tramsformatoru a trafa s vysokým napětím? a chtěl bych vědet co znamena datasheetu k originálu . THX
zvaty

#7 Příspěvek od zvaty »

jen na primární (neoddělené) části zdroje. Je to taková barvou nebo mezerou oddělená sítová část (v té oblasti je také velký sítový elyt)

www.alldatasheet.com
Killroy
Moderátor

Re: Thomson 28VK44E, chassis ICC19

#8 Příspěvek od Killroy »

ooOOoo píše: Může mi někdo poradit co je to za tranz. kde se můžu o něm něco dozvědet, kde se dá koupit nebo sehnat?

Může, nicméně k ničemu ti to moc nebude. Takhle se neopravuje. Předně je třeba odstanit příčinu jeho odchodu a to co k tomu zatím padlo jsou jen chybné úvahy. Směr servis..

Killroy
ooOOoo

#9 Příspěvek od ooOOoo »

dekuji panu s nikem Killroy tak chytrej jsem i ja ale nejblisi servis mam 80km to je v Olomovci a nic jineho nebo skoro nic nepoteši člověka tak jako když si něco spravy sam doufam že i jini kutilove budou semnou souhlasit
ooOOoo

#10 Příspěvek od ooOOoo »

jo a ocenil bych tu radu kde se da seHnat dik
ooOOoo

#11 Příspěvek od ooOOoo »

pro pana s nikem zvaty ja to chapu ale trandak jsem vymontoval na strane u trafa Vys.Napěti a ne na primarni časti tento tranzistor neni spojen s primarni casti zdroje
zvaty

#12 Příspěvek od zvaty »

To je take možné ovšem stejně to začalo výpadkem sítě (vychladnutí telky a zejmena kondiků na primáru)a následnou špatnou regulací napajecího zdroje po zapnutí a tím přetížením rozkladového tranzistoru. Je možné že jsou vadné i elyty na sekundáru, proto je zkus na každé sekundární větvi také vyměnit. Také mohlo odejít vn trafo-pokus se nejprv rozjet telku při odpojen vn trafu a připoj jako zátěž žárovku 60-75W.
Maskot

#13 Příspěvek od Maskot »

zvaty nechci Te podcenovat,ale asi jsi malicko vedle s tou diagnozou.
Killroy
Moderátor

#14 Příspěvek od Killroy »

ooOOoo píše:tak chytrej jsem i ja ale nejblisi servis mam 80km to je v Olomouci

Možná. Ale pořád to neznamená to, že se v tom nutně musíš šťourat. A nevěřím, že v tvém okolí není nikdo kdo dělá do TV. Protože tohle sám dobře neopravíš když nevíš jak to funguje (zuby si taky sám netaháš..)

Killroy
zvaty

#15 Příspěvek od zvaty »

takto bych při hledání postupoval, ale pokud máš maskote jiný názor - rychle sem s ním

http://www.datasheetarchive.com/ON4977-datasheet.html

na této stránce jako náhrada uvden BU2525AX
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“