Je možné že každý si pod pojmem zabezpečení představí něco jiného. Já bych systém, kde vůbec může dojít k tak dlouhému odpojení záložního zdroje, až hrozí jeho zničení, ani nechtěl, resp. dal bych přednost hlubokému vybití protože střežená hodnota pravděpodobně vždycky převáží tři stovky za gelovku.
To hlášení aktivním stavem bezporuchového stavu v tom má ten význam, že vyhodnocování se přesune z prostoru, který může být napaden stejně jako čidla, do prostoru který může provozovatel definovat jako bezpečný. Vyhodnocení periodického nebo trvalého hlášení přitom vůbec nemusí otrocky provádět člověk, tomu stačí až výsledná hodnota. Ale to aktivní hlášení bezproblémového stavu je podstatné, tudíž na napájení trvale závislé, a předpokládám že v žádném bodě by se nemělo kalkulovat se zneprovozněním zařízení kvůli ochraně před vybitím. Uživatel, který dá přednost odpojení napájení asi ochranu zabezpečovačkou moc nepotřebuje?
(pokud se bavíme o skutečném zabezpečování a ne o zelináři, který má dvě dveřní čidla a piezosirénu nad skladem a to ještě jen kvůli pojišťovně).
ad předešlý tvůj post: rád se dám poučit, v EZS opravdu nedělám, ale mnoho instalací které jsem viděl jsou vyloženě úsměvné a svědčí spíš o kšeftu z nutnosti (alibismu) než o ochraně. Nerad bych aby se to zvrtlo v otázku, co já konkrétně můžu zlomit, aby zas někdo nekvičel že nabádám k trestné činnosti... ale většina ochran proti vniknutí je řešena dost symbolicky. Navíc se ústředna dá v českých poměrech trapně často obejít netechnicky (lidským faktorem), ale to je už hodně OT.