Kúpiť Notebook Acer alebo Asus?
Moderátor: Moderátoři
Prečítate si, že MSI sú známe "zachrípnutými" ventilátormi. Mne to zatiaľ vychádza nasledovne: TOSHITA, DELL, HP, LENOVO. IBM neviem. Prosím upraviť môj "zoznam". Ďakujem.
Inak to HP-čko vyzerá pekne, až na lesklý displej. Uvažujem nad kúpou niečoho a buď pôjdem po matnom displeji s podsvietením LED alebo celý panel technol. LED (už sú), alebo kúpim niečo spod ruky, čo vtedy bolo top, v uhlíku alebo horčíku, proc. 1,7, FSB 400 a tak.
Já mám ACER už dva roky a neustále jede naprosto bez problémů. Co se týče mechanické konstrukce, tak tu bych hodnotil jako dostatečnou- v létě jsem ntb vozil na kole několikrát týdně hozený v batohu mezi dalšími věcmi a vždy bez problémů. Dále s ním několikrát týdně cestuji vlakem, autobusem a jak říkám, po dvou letech jediné co je na něm špatné je baterka
Z důvodu že mi už nestačí výkon přemýšlím o koupi nového ntb a po zkušenostech s ACEREM budu zase vybírat jen tuhle značku.
EKKAR píše:ASUS je spotřebka - pro běžné používání slušná, žádné "dělo", nestydí se přiznat, že je kompilát komponent různých výrobců;
ACER je sračka, která se tváří jako "dělo", ale je to sajrajt, posbíraný úplně stejně po všech bezcelních skladech půlky světa - a přitom to popírá a tvrdí, že vše je značková produkce.
Z přístupu obou firem k zákazníkovi můžu podle svých zkušeností doporučit, že pokud už si někdo bude chtít koupit LOW-COST spotřebku, radši od firmy, která to nezapírá a "nelakuje zákazníka na růžovo".
Nojo, argumenty které se opravdu běžnému člověku výborně hodí:D Kdyby sis tohle odpustil, tak tazatel vůbec o nic nepříjde, jelikož tohle co jsi napsal je jen taková malá konspirace která je úplně k ničemu
Zajímalo by mě, jestli se toho držíš i ty a soukromně si kupuješ ntb za 30k s výbavou kerou mají levné ntb za 15k jen kvůli tomu že ta firma u které je ntb dražší si na nic nehraje
MirrA1 píše:EKKAR píše:ASUS je spotřebka ...
ACER je sračka, která se tváří jako "dělo"...
Nojo, argumenty které se opravdu běžnému člověku výborně hodí:D Kdyby sis tohle odpustil, tak tazatel vůbec o nic nepříjde, jelikož tohle co jsi napsal je jen taková malá konspirace která je úplně k ničemu![]()
Zajímalo by mě, jestli se toho držíš i ty a soukromně si kupuješ ntb za 30k s výbavou kerou mají levné ntb za 15k jen kvůli tomu že ta firma u které je ntb dražší si na nic nehraje
Budeš se divit, obě "značky" jsem měl tu (pochybnou) čest používat. A moje rady nezahrnuje jen mé mínění o "kvalitě" samotného výrobku, ale i o mém názoru na přístup producenta k zákazníkovi:
ASUS sice nic moc technika, mašina ale spolehlivě plnila, co slibovala - a na nic si nehrála. Servis v poho, v určitých případech i do 24 hodin! A nikdo nic nenamítal, pokud byl počítač v jiném než jejich centrálním servise! ACER vypadal jako železo "o třídu vejš" než skutečně byl, sice makal, ale slibované parametry plnil jen s vypětím všech sil a pouze v ideálních podmínkách - a když jsem chtěl reklamovat nebo cokoliv opravit, byl jsem složitě odkazován na centrální servis v Brně, se sběrnou službou a tím, že i v případě záruční opravy si veškeré dopravní náklady uhradím sám. Navíc absence jakýchkoliv "doplňkových a podpůrných" materiálů přímo v balení při nákupu (CD s doplňkovými ovladači atd), veškeré softy OEM, na webu "výrobce" sice dostupných X verzí driverů k doplňkovému HW, ale ani výpis HW v Everestu nebyl schopný objasnit, co že za konkrétní typ například grafiky je konkrétně v tom kuse nainstalován - rozdělání nepřipadalo do úvahy, PC byl plombován (záruka). Pokud jsem chtěl po pádu Woken zaviněném výpadkem proudu opravit systém, musel bych ho poslat do centrálního servisu, protože ani záchranné DVD se "nechytilo". Samostatnou přeinstalací systému i při použití originálního softwaru a S/N z nálepky bych podle vyjádření ACERu porušil záruční podmínky! Radši jsem komp vrátil a sehnal si jiný. Takový přístup producenta se mi nelíbí - ASUS byl daleko vstřícnější a případné přeinstalování systému + doinstalace celého podpůrného softu z netu byla otázka hodiny-dvou DOMA a bez ztráty záruky (na železo)!
A kutilmile - nelituju tě
Souhlas s tím, že software který dodává ACER(ale i další spousta výrobců) k ntb je šrot. Já osobně jsem všechny ovladače od ACERu vyhodil a nainstaloval pirátské stažené z netu. Nějaký power management jsem také neinstaloval, je to jen šrot který spomaluje PC. Také windows bych si nenechal předem nainstalovat - pokud jim to dovolím, tak mi do něj naplpou všechen bordel a ve výsledku to bude 2x pomalejší než když si to nainstaluju sám. Takže jsem si koupil jen holý ntb a všechen soft jsem si sehnal sám a jsem nadmíru spokojen - žádné pády, žádný zpomalený počítač nic.
Co se týče plombování, tak celý zadní kryt jsem si normálně mohl oddělat (přístup k disku,RAM..) aniž bych přišel o záruku.
Jedna věc je když se to kupuje do firmy - tam se musí postupovat v jistých oficiálních mezích. Tam ale ani nevadí, že ten ntb stojí 40k.
Pokud si to kupuju soukromě, tak raději si koupím za 15k ntb od ACERu než za 20k ntb se stejnýma parametrama od konkurence. Ale zase s tím, že si soft doinstaluju komplet sám jen to co potřebuji.
Po stránce mech. parametrů mi ACER byl doporučen a jsem rád že jsem do něj šel- mechanicky drží naprosto v pohodě už 2 roky a to s ním cestuju a nijak ho nešetřím.