Orava TVP551S - obraz sa (stiahol) zúžil horizontálne
Moderátor: Moderátoři
jurill píše:Mám taký pocit, že nie sme v sekcii Poradňa pre laikov, amatérov a začiatočníkov, ale v sekcii Ukáž aký si macher...
Ne, mýlíš se. Jsme ve správné sekci pro amatéry. Bohužel mnozí z vás "ochotníků" stále nedokážete rozlišit to, kde je hranice mezi amatérem který opravuje elektroniku ze zájmu a kolemjdoucím šetřilem s nulovými znalostmi, co si myslí, že si dokáže prostřednictvím EB opravit telku sám a zadarmo. Protože jinak by taková vlákna zůstala bez odezvy a k tomuto by vůbec nedocházelo..
Killroy
P.S. Zabudol som: Tie hrubšie kábliky sú väčšinou RED a WHITE, ale nie vždy
P.S.2: Tak, teraz ozaj neviem, na čo je táto sekcia
S tým chassis mi predtým išlo len o to, aby si "tazatelia" dali tú námahu a hľadali, podľa chassis potom bez problémov nájdu na nete schému konkrétneho prístroja. To je od nás (pre nich) iba pomoc.
K závade: Meral si ohmicky horizontálne VC (či nie sú prerušené)? Koľko Ω-ov si nameral? To na začiatok...
Inak, prajem príjemného silvestra a veľa šťastia v Novom roku.
Bolo to myslené tak, ako je to napísané. Ak nie je cieľom, aby sa pýtali aj laici či začiatočníci, tak podmieňte registráciu nejakým testom. Súhlasím s Killroy, ak mám pocit, že tomu dotyčný nerozumie, tak neporadím, alebo odporučím servis. Ale si myslím, že nie je namieste príspevok typu Mysteri, kde ide len o zosmiešňovanie pýtajúceho sa. Je to asi dané jeho charakterom, lebo v jeho ďalšej reakcii už útočí aj na moju "odbornosť"
Niesom práveže až taký laik ,len proste som sa opýtal ako začať aby som nešmatral niekde,kde by to nemalo význam.Ale už som sa na tu telku díval a na tych dvoch pároch kábloch čo ústia veľkého plošáku,a našiel som ten váš studenák...pritom som ešte nasiel elektrolyt vadný.Všetko prekontrolované,už len osadiť a vykúšať...
Priebežne budem hlásiť stav...