Orava TVP551S - obraz sa (stiahol) zúžil horizontálne

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BaluSK »

:D :D :D :D :D :D :D :D
jurill

#17 Příspěvek od jurill »

Mám taký pocit, že nie sme v sekcii Poradňa pre laikov, amatérov a začiatočníkov, ale v sekcii Ukáž aký si macher...
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

jurill píše:Mám taký pocit, že nie sme v sekcii Poradňa pre laikov, amatérov a začiatočníkov, ale v sekcii Ukáž aký si macher...

Ne, mýlíš se. Jsme ve správné sekci pro amatéry. Bohužel mnozí z vás "ochotníků" stále nedokážete rozlišit to, kde je hranice mezi amatérem který opravuje elektroniku ze zájmu a kolemjdoucím šetřilem s nulovými znalostmi, co si myslí, že si dokáže prostřednictvím EB opravit telku sám a zadarmo. Protože jinak by taková vlákna zůstala bez odezvy a k tomuto by vůbec nedocházelo..

Killroy
Mysteri

#19 Příspěvek od Mysteri »

,,jurill", nič v zlom, ale, kde, :lol: :lol: podľa Teba som zle radil... To, že si nepochopil konkrétne TY, je mi jasné, stačí si kvoknúť na istý odkaz.. :lol: Ale, v tomto konkrétnom probléme: ,,Čiara z hora na dol", ak máš s problém s mojím ,,buran for buran" vysvestlením :lol: , máš na výber, môžeš mi to natreť TU, alebo, cez SZ. :lol: Ale, ak máš problém, daj offic, kde som zle v tomto vlákne radil....To totiž nebolo o frajerine, tam bolo napísané všetko, z praxe, :lol:
P.S. Zabudol som: Tie hrubšie kábliky sú väčšinou RED a WHITE, ale nie vždy :!: A teď: BABO RAĎ :!:
P.S.2: Tak, teraz ozaj neviem, na čo je táto sekcia :wink: Ale, NECH....sranda, humor, lieči... :lol:
Robosand

#20 Příspěvek od Robosand »

Jurill to asi nemyslel zle, (aspoň dúfam). Mysteri to "vysvetlil" polopaticky, pretože je jasné, že zakladateľ vlákna pravdepodobne neovláda problematiku riadkového vychyľovania. K oprave takejto závady skutočne nie je potrebná dokumentácia, stačí merať. Treba však vedieť kde.
S tým chassis mi predtým išlo len o to, aby si "tazatelia" dali tú námahu a hľadali, podľa chassis potom bez problémov nájdu na nete schému konkrétneho prístroja. To je od nás (pre nich) iba pomoc.
K závade: Meral si ohmicky horizontálne VC (či nie sú prerušené)? Koľko Ω-ov si nameral? To na začiatok...
Inak, prajem príjemného silvestra a veľa šťastia v Novom roku.
Robo...
jurill

#21 Příspěvek od jurill »

Na doplnenie :
Bolo to myslené tak, ako je to napísané. Ak nie je cieľom, aby sa pýtali aj laici či začiatočníci, tak podmieňte registráciu nejakým testom. Súhlasím s Killroy, ak mám pocit, že tomu dotyčný nerozumie, tak neporadím, alebo odporučím servis. Ale si myslím, že nie je namieste príspevok typu Mysteri, kde ide len o zosmiešňovanie pýtajúceho sa. Je to asi dané jeho charakterom, lebo v jeho ďalšej reakcii už útočí aj na moju "odbornosť" :D . :arrow: PF 2010.
scholco15

#22 Příspěvek od scholco15 »

Tak aspoň ste sa na mne dobre pobavili,pýtal som sa na tu schému kvôli tomu,že neovládam problematiku s cievkami a okolo toho...
Niesom práveže až taký laik ,len proste som sa opýtal ako začať aby som nešmatral niekde,kde by to nemalo význam.Ale už som sa na tu telku díval a na tych dvoch pároch kábloch čo ústia veľkého plošáku,a našiel som ten váš studenák...pritom som ešte nasiel elektrolyt vadný.Všetko prekontrolované,už len osadiť a vykúšať...
Priebežne budem hlásiť stav...
oravan

orava

#23 Příspěvek od oravan »

no parada tu ste odbornici na slovo zlate na zadnom štitku je chassis to mi napiš a pošlem ti servistnu dokumetaciu a mimochodom opravovat a tipovat čo asi kde môže byt tak dakujem do takeho dervisu ani dvere neotvorim a takych poznam hodne treba sa naučit merat a nie športkovat
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“