Tesla tosca předělání na západní normu

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajik9999

#16 Příspěvek od pajik9999 »

jj střední vlej jdou naladit ...
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Jak psal Hill , tyto Teslácký vstupy jsou pod psa . Bez GDO a trochy stěstí máš co dělat celé svátky . Ono to jen jednoduše vypadá ... Všeobecně lze dobře upravit jen vstupy , které již původně výrobce ladil na "západní normu " . Pak bývá tato skutečnost popsána a bývá i zapojení s hodnotami součástek . Zase všeobecně - "dolu" to jde vždy , "nahoru" nee .
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Ale verze Nocturno a Lyra se dělaly i pro export s pásmem 87,5-100 MHz a tam byl v oscilátoru paralelně k otočnému kondenzátoru místo 33pF kondík 15pF, stejná kapacita byla i paralelně ke vstupu, jen u prvního laděného obvodu byl místo pevné kapacity trimr 30pF, kterým to šlo doladit.
Zapojení vstupní jednotky těchto rádií je identické.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Párkrát jsem se v podobných vstupech šťoural , myslím ale , že tu nepůjde o kondy , ale mršky indukčnosti a jejich vzájemné vazby . VKV rozsahy měli lepší NDRáci , tam nebýval problém a ty jejich velký bedny hrály jak o život , kam se ten dnešní plast s....
Racius
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Racius »

Ja by som sa chcel spýtať, či nejaké teslácke elektrónkové rádio je schopné prijímať FM vlny ? Myslím tým už z továrenskeho nastavenia.
Ak hej, ktoré modely to sú, alebo ako ich rozoznám ?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Lukas-Peca »

Spousta.
Můžeš vybírat: http://www.oldradio.cz/
Pokud myslíš CCIR pásmo, tak z elektronkových rádií asi nic kromě exportních verzí. Většinou je ale možný příjem silných stanic na spodním konci pásma díky zrcadlovým kmitočtům. Třeba poslední lampová rádia řady Bohéma hrajou i bez konvertoru celkem slušně.
Já osobně bych byl docela zvědavý na Echo s CCIR rozsahem, to muselo hrát jak prase.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Jen těžko budeš shánět originál s CCIR . To bolševik jen exportoval .
Racius
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Racius »

A čo také východonemecké elektrónkové rádia ? Boli robené aj na súčasnú normu ?
Chcel by som si dať do izby nejakú historickú atrakciu, t.j. elektrónkové rádio, ktoré by aj hralo a dajme tomu, že mám možnosť si vybrať :lol:
souba

#24 Příspěvek od souba »

marostv píše:
souba píše:Pokud by Ti přeladění nevyhovovalo mám odzkoušené schema konvertoru pro elektronková radia.

Prosím ťa mohol by si mi tu schému poslať.

Pošli e-mail .Pošlu schema.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“