Pulsní nabíječka olověných akumulátorů 6 a 12V A Radio 9/96
Moderátor: Moderátoři
Pulsní nabíječka olověných akumulátorů 6 a 12V A Radio 9/96
- Přílohy
-
01.pdf- (385.13 KiB) Staženo 1181 x
A zrejme nepracuje dobre IO1A.
A tiez IO1B môže byť zlý.
D12 znižuje jas pri znižovaní prúdu potenciometrom P2.
No kmitá to jo,ale nevím proč.Nabíječku jsem stavěl asi před 10 lety a od té doby už do elektroniky nedělám.To na vysvětlenou.Kmitá ale proč to začalo fakt nevím měnil jsem všechny 1458 mám je v objímkách,elyty 47u i když na měření esr ukazovaly dobře,měřil diody taky ok sehnal jsem i tranzistor jaký má být i když náhrada kterou jsem dával po tom zkratu je pravděpodobně ok.Ještě dnes to alespon nabíjelo chyba byla jen v stálém svitu D14 regulace fungovala a změna režimu taky (D10) ted to naprázdno kmitá a při zapojeném aku nenabíjí jen když se dotknu R14 ten mám složený ze dvou odporů jeden 4M7 jsem neměl, studený spoj si myslím,že nemám,ale kdo ví.A co by to mohla ještě ovlivnovat ......babo rad.Vím,že se takhle špatně radí
- Přílohy
-
DSC001293333333.jpg- (250.16 KiB) Staženo 298 x
Mozno je blbý AKU, skús to s iným a na začiatok radšej s vybitým. Ono to kmitanie môže spôsobovať aj AKU s veľmi veľkým vnútorným odporom.
Inak, to zapojenie je trochu mimo môj vkus. S dobrým AKU tečie z kondenzátorov v okamihu zopnutia FETu veľmi,veľký prúd môžbyt aj viac ako 15-20A. Klasické prúdové obmedzenie to nemá, ak za prúdové obmedzenie nepovažujeme merací 0,05Ohm odpor a Rds tranzistora 0,1Ohm. Pri hrubších prívodných kábloch do dá niečo menej ako 100A v impuze. Iba,že to zachráni indukčnosť prívodov.
Názov impulzná to má asi iba pre srandu a kopec súčiastok nemá opodstatnenie. Ak to chcelo byť PWM riadené, chýba mi tam indukčnosť v sérii s batériou a rekuperačná dióda na spínači.