EEPROM 93C66
Moderátor: Moderátoři
EEPROM 93C66
Mám paměť AT93c66 a chtěl jsem jen tak cvičně zkusit přenést z PIC16f84A - data do této paměti.S picem už programovat umím ale nevím jak v tomto případě postupovat.Pokud by mi někdo nastínil průběh hran na CS,SK,DI nebo přímo napsal jak uložit třeba jen jeden byte ,byl bych rád. Nějak mi to podle katalogu nejde...komunikace v SPI díky T.
- Přílohy
-
eeprom.jpg- (14.73 KiB) Staženo 137 x
- zvedne se úroveň na chip select
- pak se na vstup DI posílá sériově sekvence 1,0,1, An, .., A0, Dn, .., D0
kde An a Dn jsou bity nejprve adresy a pak dat. Signál na DI je strobován náběžnou hranou na vstupu SK
- po vstupu všech dat se na dobu Tcs shodí a pak nahodí výběrový signál CS, čímž se zahájí zápis dat uvnitř paměti
- po zahájení operace zápisu dat se na výstupu DO objeví signál, který určí, kdy je operace probíhá a kdy už je ukončena. Do té doby bude pravděpodobně zakázáno zahajovat další zápis nebo čtení.
Jinak u 8 bitové je adresa-D8-D0 a data D7-D0
pagas píše:... potom/SK do H potom hned do L/ ...
Překontrolujte si časování. Například vstup SK má minimální dobu v úrovni H 250/300 ns (záleží na teplotním rozsahu) a v úrovni L 250 ns. Maximální frekvence na vstupu SK je 1 MHz. Také na vstupu DI jsou dané minimální časy, po které tam signál musí vydržet. Řekl bych, že by též měla být dodržena nějaká doba mezi nastavením úrovně na DI a následným strobováním vzestupnou hranou SK - Tdis a také přesah DI po sestupné hraně SK - Tdih.