Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Na tretí pokus sa mi podarilo vyrobiť takúto kvalitu. Je pomerne jednoduchá, pre získanie poznatkov, ale je to pre domácu výrobu dostatočne kvalitné.
Po odstránení papiera je vidieť retušovanie. Ostatné nepotrebuje komentár.
Nieeee. Normálnou laserovkou. Netrpezlivosť - nenechal som poriadne zmočiť papier. Za mokra to nebolo vidieť, iba keď to bolo suché. Ale inak vidím, že sa týmto spôsobom dajú robiť pomerne dobré /hustejšie/ kresby. Pre začiatok je to myslím dobré.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Jo vypadá to dobře.Ale nezkoušel si místo papíru fólii pro laserové tiskárny?Já s nimi mám pouze pozitivní zkušenost a je to méně pracné než s papírem.jestli ne tak zkus postupovat podle tohoto. www.chiptron.wz.cz odkaz nažehlovací metoda.
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Já to už léta tisknu na papír, který je pod samolepícíma foliema, daruje ti ho každá reklamka. Dokonce jsem ho viděl i za nesmyslnou cenu prodávat. Na tento voskovaný papír natiskneš, přežehlíš a je to. Sundávat to chce až po vychladnutí, tisknu tím ps i na smd s roztečí 1,25 a výsledky jsou dobré. Hlavně je to hotové za pár minut.
renda15 píše:Já to už léta tisknu na papír, který je pod samolepícíma foliema, daruje ti ho každá reklamka. Dokonce jsem ho viděl i za nesmyslnou cenu prodávat. Na tento voskovaný papír natiskneš, přežehlíš a je to. Sundávat to chce až po vychladnutí, tisknu tím ps i na smd s roztečí 1,25 a výsledky jsou dobré. Hlavně je to hotové za pár minut.
Ale skúšal, ale moja stará tlačiareň ten papier iba zhúžve - nechce ju brať. Inak som o tom čítal samé dobré veci.
To Petus - nepoznám tú fóliu. Skúsim ju zohnať, len aby ju tá stará tlačiareň brala.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Je to obyčejná fólie určena pro laserové tiskárny.Vyrábí ji XEROX a stojí kolem 12,5 Kč za jednu A4,je to téměř dobře průhledná fólie s bílým papírovým proužek nahoře.Koupíš ji v lepším papírnictvím.Sehnal jsem jí jen v jednom ze 4.Ale ta tiskárna musí podporovat fólie.Jinak by se mohla fólie zničit nebo možná i válec tiskárny.Zkusím jí najít na netu.
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
eriko píše:Použili ste normálny kancelársky papier? Peťus asi mal n mysli modrú fóliu pre nažehľovanie DPS. Takéto niečo.
Cez normálny papier to predsa nejde. Vyskúšal som niekoľko druhov s lesklým povrchom - od kriedového /ešte ich zopár mám/ cez reklamné lesklé letáky, kalendáre, podklad etiketového /á 5,-Sk/, zostal som pri jednom časopise -CAR, ktorý má všetky listy s vysokým leskom a má 127 strán. Ten mi zatiaľ vyhovuje najlepšie. Viem, najlepšia by bola fólia, alebo ten podklad od etikety, ale to budem pokúšať až neskôr.
folie je z jedná strany velice hladká ale na tu se netiskne,tiskne se na tu hrubší z ní to jde velice pěkně dolů a pro lepší odlepení to ponořím pod vodu.
Jestli se nemýlím tak tohle by měla být ta folie
http://www.nc.cz/folie-transparentni-pr ... 21267.html
Casto pouzivam tuto metodu, nema chybu a je lacna, podmienkou je len laserova tlaciaren. Najlepsie vysledky som dosiahol s kriedovym papierom - kazdu dosku som spravil na 1. krat.
PabloX píše:Casto pouzivam tuto metodu, nema chybu a je lacna, podmienkou je len laserova tlaciaren. Najlepsie vysledky som dosiahol s kriedovym papierom - kazdu dosku som spravil na 1. krat.
Ze začátku jsem zničil půlku folii A4 než se mi podařilo odhadnout teplotu a délku nažehlování a také jsem nevěděl na jakou stranu tisknout.
Teď také každou DPS nažehlím na první pokus... a pokud nezapomenu že leptám ,tak vyleptám také na první pokus
Peťus
výsledky máš docela pěkné, teď trochu offtopic, chěl bych se obecě zeptat jak věříte tomu ruskému trafu co se týče bezpečnosti, jedno doma mám a bojim se ho pouzit kdyz bylo sdelano v sssr a predpokladam ze vystup lab. zdroje by mel byt plovouci, druhá otázka na autora: nemá trafo dvě symetrická vinutí? neslo by usetrit ztraty na dvou diodach?jak je to zapojene?