Plazma LG ... Nazor

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MaTTo

#16 Příspěvek od MaTTo »

Ja tiez v dohladnej dobe by som rad zakupit TV a som rozhodnuty pre LCD len z onoho dôvodu spotreby ale zasa panasonic napriklad reklamuje pri NEO PDP ze ake to je extremne setrne a nizsia spotreba elektrickej energie a pritom pisu pri 42" TV ze 200W v eko a 340W v normalnom .
Bol som v NAY a v tom uzasnom eko rezime mala samsung plazma uplne nakkt obraz proste bol prenos hokeja a LCD pekny jasny obraz - ladova plocha biela a plazma uplne tmavy obraz - ladova plocha mala od bielej daleko - no mne osobne to prislo ako velka nevyhoda mat setrny eko rezim ale obraz onicom a este ked to aj v eko rezime ma mat 200W tak potom absolutne uz nie ale keby ste mi niekdo poradil plazmu kde sa da zaplatit aj ta elektrika ze to nepapa dvojnasobok toho co rovnake LCDcko tak by som si nechal poradit a urcite panasonic samsungu ani LG neverim a nechcem to, este specialne som na oboch TV nastavil fabricke nastavenia a LCD v eko rezime malo ajtak jasnejsi obraz ako plazma a kvoli setreniu energie sa nebudem pozerat na tmavu ladovu plochu pri hokeji LEBO setrim energiu ... to potom nema zmysel, si kupim LCD s LED a jasny obraz stale a na setrenie zabudnem -
Naposledy upravil(a) MaTTo dne 04 led 2010, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
kozoka

#17 Příspěvek od kozoka »

nechapu co furt řešite 150 nebo 300W. I kdyby plazma žrala 1000W tak pořad se budu divat na kvalitnější obraz
Duvsan

#18 Příspěvek od Duvsan »

Nie som až tak odborník, čo som "vykukal" v obchoďákoch, nevidel som plazmu, u ktorej by sa prejavil problém pozorovacieho úhlu. LCD - ako ktoré. Už pred cca tromi rokmi som videl PANASONIC, kde som len trochu z boku videl humus a druhý PANASONIC, u ktorého by som si o nejakom pozorovacom úhle netrúfol hovoriť. Očumoval som ho ako pako a žasol. Napokon, i tak to nikto nepozoruje až tak z boku. A tých pát stupňov dnešné stroje zvládajú s rezervou. Skôr by som sa zameral na vertikálny uhol; ako sa na to díva odspodu (telka bude stáť na stolíku a ja budem ležať v posteli). Ak porovnávať plazmu a LCD, tak prístroje zhruba rovnakej triedy a nie iba tie konrk. dva kusy. V zásade dá plazma už z princípu (konštrukcie a činnosti) vždy lepší obraz; ak jej to ovšem neprekazí elektronika či nastavenie (nespoliehaj na "firemné" optimum). Skôr by som sa bál vyžarovaných emisií. LCD je na tom horšie hlavne na prechodoch. Pokiaľ však divák nie je super náročný (niečo ako v hudbe dirigent orchestra), po troche lovenia nájde vyhovujúce LCD. A ak bude mať podsvietenie LED, tých emisií ani tej spotreby sa nejak báť netreba. Ja sa teším na panely LED (teda nie podsvietenie, ale aktívne LED). Ale to už OT.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“