VHS-Při přehrávání modrá obrazovka - při přetáčení obraz

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honzasl

VHS-Při přehrávání modrá obrazovka - při přetáčení obraz

#1 Příspěvek od honzasl »

Mám VHS kazetu z domácím postarším záznamem. Když ji vložím do přehrávače a spustím, je vidět jen modrá obrazovka. Když dám přetáčení vpřed či vzad, obraz je normálně vidět. Zkoušeno na dvou různých přehrávačích různých značek různého stáří.

Video je připojeno kompozitním výstupem k TV tuneru do PC (Digitalizuji domácí sbírku.)

Dá se toho nějak zbavit?
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Špatná nahrávka, poškozený pásek, posunutý tracking. Pokud video nemá správnou synchronizaci, zatemní obraz do modra. Toto zatemnění se vyřazuje při převíjení s obrazem kde normální synchro ani být nemůže.
..to bude jen ňákej odpůrek
honzasl

#3 Příspěvek od honzasl »

Takže mám smůlu?
BIPOLAR

#4 Příspěvek od BIPOLAR »

Tak tohle se mi stalo kdysi také a po vyčištění hlavy, bylo vše O.K. Tu hlavu Ti mohla znečistit právě ta dlouho nehrající kazeta :wink: .
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Pravdepodobne ano.Posledna sanca je skusit pustit na videu ktore nema OSD-AVEX, a podobne-masina z 80-90-tych rokov...Ale v tomto pripade bude asi kvalita mizerna...
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

Bipolar-vlastne moze byt aj toto...Pozical som kamoske kedysi video.Vytiahli sa po dllllhej dobe nejake nahravky jej manzela z detstva...Za chvilu bol obraz fuc...
honzasl

#7 Příspěvek od honzasl »

Pouštím to na Tesle VM6465, to mi příjde jako dostatečně historický kus. Ale to vyčištění hlav ještě zkusím.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Ahaa tak avex.Potom to v tomto pripade "vypina" televizor :D Ako to mas prepojene?Antennym kablom alebo SCART? :D Mozno by to chcelo nejaky TV bez OSD :D
honzasl

#9 Příspěvek od honzasl »

keemo
Jak jsem psal už v prvním příspěvku - SCART -> žlutý cinch -> USB TV tuner Aver.
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

Aha to mi uniklo...Tracking funguje?Ak je tak kazeta resp paska v cudu tak tomu asi nic nepomoze...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od durkovic »

skontroloval by som bezchybnosť prehrávania toho avexu na klasickej TV s pripojenim cez scart. v 90% by video nemalo požadovať stačenie tlačidla AUTO-TRACKING. samozrejme ak je pasková dráha v poriadku a kladka neroluje pasku po capstane a ta vybieha zo spravnej polohy pri prechode A/C hlavou. ak bude všetko OK a stale to nebude chciet chodiť na tej AVER TV karte tak asi jediná možnosť bude hnať signal do karty cez RF modulator a koaxialom pripojiť do antenneho vstupu na karte.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “