problém se zdrojem a deskou
Moderátor: Moderátoři
problém se zdrojem a deskou
naměřím na obou zdrojích zkrat na 5V větvi.ale nevim proc co se mohlo stát?poradí někdo?
vytáhnul jsem ještě uplě ten obyčejnej 200W zdroj značku ani nevím a na ten sem normalne vse rozjel a i po nekolika zapnutich,akorat teda ten nema to napajeni (ten 4-kolik jak je pod CPU.zkoušel jsem jen jeslti se zdroj rozjede a roztoci mi ventilátor na cpu.vse OK.vubec tomu netozumim.
Ten "skrat" ktory merias na vetve 5V je pravdepodobne zatazovaci odpor.Keby to bolo v tvrdom skrate tak zhoria cesty na doske,pripadne by zdroj nestartoval.
A k globalnemu problemu-pravdepodobne sa pomaly ale isto poruca doska do kremikoveho neba.Mozno by stacilo vymenit elyty na doske,ale u niektorych kuskov to byva o hubu a konci fiaskom.Mne sa takto porucala jedna doska s chipsetom 865.Niekedy sla normalne a niekedy zblbla,len ventilatory a ledky opacne svietili a pekelne sa hrial severny mostik.Tak letela do smeti a dal som tam druhu...A bez toho 4pin konektora by to nemalo nabiehat vobec lebo z neho byva napajany CPU.
Romulusw píše:Zkontroluj, v jakém stavu je pasta mezi procesorem a chladičem.
dekuji vsem mnohokrát za odpovedi.Ale prave ze ani jeden zdroj uz nestartuje.zkusil sem v jine desce ktera funguje na storpocent.pohnou se pouze ventilatory a dal uz nic.
meril jsem schvalne ohmetrem odpor mezi 5V a GND.u funckniho jsem nameril 170ohmu.
a na techto dvou mezi 5V a GND 0,01ohm
Mám dve staršie dosky s týmto konektorom, kým som ho našiel som myslel, že je po nich (robím s tým prvý krát), ale ventilátor na procesore nabehol na oboch (ak som správne pochopil otázku). Tie zdroje by nemali mať ochranu?keemo píše:A bez toho 4pin konektora by to nemalo nabiehat vobec lebo z neho byva napajany CPU.