rychlost destrukce
Moderátor: Moderátoři
Variola píše:Co to máš za autotrafo, že dá 20 A ? To bude pěkný macek.
Pro toto použití bych zapojila potřebné jističe prostě paralelně a ty co nepotřebuji nechala vypnuté. Chci jistit na 5 A tak zapnu 5 A jistič a zbytek bude dole. Jističů může být vedle sebe iks. Není to sice úplně "košer" ale pro laboratorní zařízení obsluhované kvalifikovaným pracovníkem () vyhovující řešení.
No právě, když dojde na zkrat tak se ručka A metru zarazí o poslední hodnotu 50A. Vlastní blbostí se mi to povedlo, pak jsem pucoval příslušnou plošku trafa. Ještě bych se rád zeptal jaká je šance, že spolu s jističem v trafu (Ačko) spadne i Bčko v rozvaděči ?
0,5 - 1 - 2 - 5 - 10
Všechny jsou vypnuté, zapnu jen ten, který zrovna chci. Takže pokud budu dělat pokus s předpokládaným odběrem do dvou ampérů, tak zapnu ten 2 A jistič, zbytek nechám vypnutý.
Pokud se zapojí dva stejné jističe paralelně, tak oba vypadnou při jejich jmenovitém proudu, nejsou to odpory...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Crifodo píše:Těžko si uživatel uhlídá pokaždé, aby nezapomněl zvolit to co chtěl.
Však jsem také psala, že to není košer, ale pro "laboratorní použití kvalifikovaným pracovníkem" je to použitelné
Kvalifikovaný pracovník si to ohlídá. A nebo je tu možnost dát před ty jističe přepínač, což by bylo asi nejčistší řešení. Prostě si přepínačem zvolit, jaké jištění chci použít.