loučí se DVD vypalovačka LG
Moderátor: Moderátoři
- PCmaniac99
loučí se DVD vypalovačka LG
Jak to tak bývá už jsem se párkrát setkal s odcházejícím cd přehrávačem který nečet CDcka. Většinou stačilo poštělovat trimr u laseru a byl na rok zase klid ale nejsem si jist jestli to pujde i u me vypalovacky LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA 4120B s firmware A117. Sveho casu stala 3000,- a tak je mi lito ji jen tak vyhodit.
Více méně jsem vždy vypaloval media DVD-R a asi před měsícem se mi dostal do ruky balik 10ks DVD+R. chtěl jsem na ně vypalovat ale ouha asi na 5 z nich moje vypalovačka nedokazala zapsat ukončovací stopu a na 2 nedokazala zapsat ani tu uvodni stopu. Zbyla 3 DVD sou v poradku. Mozna to byl blbý pack ale byly to verbatim a 7 z 10ti je trosku moc.
Od te doby palim jen na media DVD-R. Dnes jsem chtěl vypalovat. Mám tu media SONY DVD-R ale nero mi nabízí max. rychlost vypalování 2x což dřív u těchto medii nedelal a kdyz spustim NERO CD,DVD SPEED a kliknu na informace o mediu tak se mechanika rozbliká jako když něco načítá. Blíká pořád a pořád, PC čeká na něaké info od mechaniky ale ta asi nic nedava a tak PC na nic nereaguje. jen na tvrdej restart.
na media VERBATIM DVD-R zatim vypaluje bez problemu rychlosti 8x (jeji maximum).
podotykam ze virus nemam a firmware mam aktualni.
mám zkusit třeba vyměnit elyty? rád bych něco vyzkoušel než ji odložím do šupliku jako zdroj součástek.
Vazne. Co ich maju kamarati aj ja seckym odchadzaju. A to nemaju dakedy ani pomali 2 roky a bohvie jako CD a DVD v dnesnej dobe nepouzivam. Mne napr strasne huci frajerke est eviac. Nenapaluje CD s problemom ich aj nacita. Kamaratom prezmenu odysli uplne. mam doma uz 5 Ks LG napalovaciek setko Rv 2005 a novsie. Darvali mi ich koli Cervenim laserikom. Inak by sli dokosa.
Radim ak si chcete usetrit nervy a peniaze racej investovat do drahsej plextorky alebo Tecku
pole píše:LG napalovac = najvacsi shit sveta.
Vazne. Co ich maju kamarati aj ja seckym odchadzaju. A to nemaju dakedy ani pomali 2 roky a bohvie jako CD a DVD v dnesnej dobe nepouzivam. Mne napr strasne huci frajerke est eviac. Nenapaluje CD s problemom ich aj nacita. Kamaratom prezmenu odysli uplne. mam doma uz 5 Ks LG napalovaciek setko Rv 2005 a novsie. Darvali mi ich koli Cervenim laserikom. Inak by sli dokosa.
Radim ak si chcete usetrit nervy a peniaze racej investovat do drahsej plextorky alebo Tecku
Podla teba. Ja ju pouzivam dlhe roky, funguje bez zavad.
- novajz
- Kontaktovat uživatele:
Lasery obecně
pole píše:Radim ak si chcete usetrit nervy a peniaze racej investovat do drahsej plextorky alebo Tecku
Počul som, že Plextor ako bývali najlepší, tak sú najhorší. Ja som posledne kúpil SONY a to len preto, lebo bola v striebornom prevedení. Vypálil som dohromady len pár diskov, zatiaľ bez problému.
Keby som chcel zainvestovať, viete o niečom tutovom?
- PCmaniac99
Re: loučí se DVD vypalovačka LG
PCmaniac99 píše: a kdyz spustim NERO CD,DVD SPEED a kliknu na informace o mediu tak se mechanika rozbliká jako když něco načítá. Bliká pořád a pořád, PC čeká na něaké info od mechaniky ale ta asi nic nedava a tak PC na nic nereaguje. jen na tvrdej restart.
Nějak podobně se mi chovala v práci NEC ND-2500A, a bylo to, že se to nějak tlouklo s InCD z Nera, po jeho odinstalování to přestalo. A můj předchůdce taky tvrdil, že mu jeden typ DVD médií nevypalovalo, už si ale nepamatuju, zda to bylo DVD+R nebo DVD-R. Ale u toho PC byla navíc v posledním tažení základní deska (Biostar P4TSE).